GAIA

GAIA

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Παρ' ολίγον τραγωδία στον οδικό άξονα της Ιονίας οδού στην περιοχή της Κλόκοβας

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ 
&  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ
ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΙ/ΝΙΑΣ
(ΕΔΡΑ ΑΓΡΙΝΙΟ)
8/7/2016
Παρ ολίγον τραγωδία στον οδικό άξονα της Ιονίας οδού στην περιοχή της Κλόκοβας

Τα Δ.Σ. του σωματείου και του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στους εργαζόμενους και στο λαό του νομού το εργατικό ατύχημα που συνέβη στον οδικό άξονα της Ιονίας οδού στην περιοχή της Κλόκοβας το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Ιούλη , όπου θύματα ήταν 5 εργαζόμενοι ευτυχώς , δεν συνέβη το μοιραίο . Στο τμήμα της Ιονίας οδού κατασκευαζόταν τοιχία όταν φορτηγό (παπαγαλάκι) που .....
μετέφερε πάνελ για την κατασκευή τους ήρθε σε επαφή με καλώδια της ΔΕΗ υψηλής τάσης με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά και να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφρά 5 εργαζόμενοι από ηλεκτροπληξία όπου και μεταφέρθηκαν ένας στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και τέσσερις στο νοσοκομείο Αγρινίου . Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκαν το περιστατικό το σωματείο και το εργατικό κέντρο ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες και βρέθηκαν στο πλευρό των συναδέλφων και ενημερώθηκαν από τους γιατρούς για την υγεία τους όπου τους διαβεβαίωσαν ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο αλλά για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν για εξετάσεις .
Το συγκεκριμένο περιστατικό λαμβάνει χώρα λίγες μέρες μετά τις φιέστες από πλευράς της πολιτείας και της κατασκευαστικής εταιρείας για την διάνοιξη της σήραγγας της Κλόκοβας . Είναι μανούλες για την προβολή και το κόψιμο κορδελών στα διάφορα κατασκευαστικά έργα αδιαφορούν πλήρως όμως για την ζωή των εργαζομένων . Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για αυτούς έχουν κόστος μειώνουν τα κέρδη τους , οι εργαζόμενοι εκτός από τον ιδρώτα τους και την εργασία τους έχουν ποτίσει με το αίμα τους και την ζωή τους την κατασκευή τέτοιων έργων όπως και στο συγκεκριμένο στην περιοχή του Μεσολογγίου όπου πριν λίγα χρόνια έχασε την ζωή του συνάδελφός μας .
Τα Δ.Σ. καλούν άμεσα την πολιτεία και την κατασκευαστική εταιρεία να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων . Η πολιτεία να φροντίσει άμεσα με τις υπηρεσίες της ( ΣΕΠΕ – ΙΚΑ) , όπου χρειάζονται επάνδρωση με προσωπικό , να εντείνουν τους ελέγχους στους χώρους δουλειάς και να συμβάλουν να διασφαλίζονται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων να μην εργάζονται ανασφάλιστοι με εξοντωτικά ωράρια και σε πολλές των περιπτώσεων απλήρωτοι . Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά κλαδικά σωματεία τους και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για οργάνωση στο συγκεκριμένο οδικό άξονα της Ιονίας οδού για την δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου . Την ζωή μας και τις τύχες μας δεν την αφήνουμε στις ορέξεις των κατασκευαστικών εταιρειών που στόχο έχουν να αυξήσουν τα κέρδη τους και μόνο με την στήριξη όλων των κυβερνήσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα που με τους νόμους που ψηφίζουν ανοίγουν το δρόμο για την επιτυχία των στόχων τους και φέρνουν σε όλο και πιο δεινή θέση τους εργαζόμενους .
Οργανώνουμε την πάλη μας για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που να καλύπτουν τις ανάγκες μας και να διασφαλίζουν την εργασία μας χωρίς ατυχήματα και με ανθρώπινες συνθήκες .
ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΩΝ
Τα Δ.Σ.