GAIA

GAIA

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.



ΑΝΟΙΧΤΗ επιστολή στο Δήμαρχο κ Αποστολάκη και τους Δημοτικούς Συμβούλους. 

 ( ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ)
  
- Είναι απαραίτητο το ΔΣ να συζητήσει

 Για ένα έργο

 Δύο παιδικές χαρές στη περιοχή Αγίου Δημητρίου Βόνιτσας, αξίας 240.000 ευρώ !!!! χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

Και μια υπηρεσία
 Ανάπτυξη και εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας”. Αξίας που γνωρίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Σώζος. Και αυτή χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ....



- Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι εσάς σας καλύπτει η θέση του Δημάρχου κ Αποστολάκη;

 Σταματήσαμε να πηγαίνουμε νερό με βυτίο στη Πογωνιά- Στενό και ευρύτερη περιοχή γιατί φοβούμαστε μην μας καταγγείλουν οι κάτοχοι βυτιοφόρων; Εγώ το θεωρώ εμπαιγμό, προτείνω να κάνει ο Δήμος πρόχειρο διαγωνισμό, περιμένω το επόμενο ΔΣ τις αντιδράσεις σας και τη θέση σας στη περιφρόνηση 246 υπογραφών, την ομόφωνη απόφαση της Λαϊκής συνέλευσης στη Πογωνιά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Προχώρησα σε ενέργειες ανάδειξης του θέματος. Αρμόδια Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα την ύδρευση υπάρχει;

- Γνωρίζετε κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι με απευθείας ανάθεση ο Δήμος μας πληρώνει ένα κύριο που κατάγεται από τα Παλιάμπελα με 2.5οο ευρώ το μήνα χωρίς το ΦΠΑ; Για 8 μήνες έγινε σύμβαση με το ποσό 24.600 ευρώ !!!! ( 20.000 αμοιβή και 4.600 ΦΠΑ). Αυτό σε συνθήκες φτώχειας και ανεργίας είναι ή δεν είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Γιατί δεν μιλάει κανείς σας;
  Αγαπητοί Αναγνώστες

Σήμερα θα συνεχίσουμε την ενημέρωση σας για ποσά που δαπανήθηκαν με τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων σε επιχειρήσεις , μαγαζιά, προμηθευτές εντός και εκτός Δήμου. Σήμερα θα αφήσουμε τους αριθμούς να μιλήσουν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1 :


Αφορά δαπάνες από το Δήμο για γραφική ύλη, είδη γραφείου, μελάνια, συντηρήσεις φαξ, μηχανημάτων παραγωγής φωτοτυπιών, αγορές μηχανημάτων για τα έτη 2013,2014,2015.



Έχουμε το παρακάτω πίνακα.

2013
2014
2015
ΣΥΝΟΛΟ
69.024,78
58.406,80
41.341
168.772,58

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2

  Δήμος Ακτίου Βόνιτσας την 1-9-2014 που ανέλαβε η καινούργια Δημοτική Αρχή είχε τους παρακάτω παιδικούς Σταθμούς
Βόνιτσας, Παλαίρου, Κατούνας, Αγίου Νικολάου, Δρυμού, Μοναστηρακίου, Θυρρείου. Από το σχολικό έτος 2015-2016 οι παιδικοί σταθμοί Αγίου Νικολάου και Θυρρείου καταργήθηκαν.

Την λειτουργία των παιδικών σταθμών έχει αναλάβει το Νομικό Πρόσωπο που ονομάζεται Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης . Διοικείται από ΔΣ με Πρόεδρο το Δημοτικό Σύμβουλο κ Παντελή Αποστολάκη. Χρηματοδοτείται το Κέντρο Μέριμνας και από το Δήμο.

Οι παιδικοί σταθμοί φιλοξενούν παιδιά νηπιακής ηλικίας. Οι δαπάνες για τα παραπάνω που ανάφερα για το Δήμο γραφική ύλη κλπ από 1-9-2014 μέχρι σήμερα φαίνονται στο παρακάτω πίνακα:

2014
2015
2016
σύνολο
9.034,71
36.489,20
14.779,20
60.303,11

Αν προσθέσουμε τα δύο ποσά

 168.772,58 + 60.303,11= 229.075,69 !!!

Αν αυτό το ποσό δεν είναι προκλητική δαπάνη , τότε οι λέξεις έχασαν το νόημα τους. Θα μου επιτρέψετε μετά από 27 χρόνια στη Δημόσια Διοίκηση να γνωρίζω το θέμα ποιοτικά και ποσοτικά. Αν χρειαστεί θα επανέλθω με λεπτομέρειες.

 Τα ποσά που θα εξοικονομούσε ο Δήμος αν οι δαπάνες αυτές γίνονταν με αδιάβλητο διαγωνισμό είναι μεγάλο. Θα μάθετε στο κατάλληλο χρόνο πόσα πήγαν και πού μέσα και έξω από το Δήμο.




 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3

Είναι ή δεν πρόκληση ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ να κάνει απευθείας ανάθεση αξίας 15.000 ευρώ για υλικό επίχωσης σε ιδιώτη;

Είναι ή δεν είναι πρόκληση ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ να δηλώνει ότι δεν έχουν τηρηθεί οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο του ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας , το έργο δεν έχει παραληφθεί και την ίδια στιγμή να υπάρχει απόφαση ανάθεσης σε ιδιώτη για ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων; Τι να ανανεωθούν ; Αυτά που δεν τηρήθηκαν;

Είναι ή δεν είναι πρόκληση ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ να αναθέτει με απευθείας ανάθεση έργο συνολικής δαπάνης 15.000 ευρώ για συντήρηση δικτύου ύδρευσης στο χώρο του ΧΥΤΑ; Συντηρώ σημαίνει αποκαθιστώ βλάβες σε κάτι που υπάρχει; Υπήρχε δίκτυο ύδρευσης τέτοιο , που σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα για συντήρηση χρειάζεται 15.000ν ευρώ; Τι ακριβώς έγινε;

Είναι ή δεν είναι πρόκληση ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ για δύο διανυκτερεύσεις του σε ξενοδοχείο που πήγε για συνέδριο , να ζητά να πληρώσουν οι Δημότες 420 ευρώ;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4

Στις 18-3-2016 συνεδρίασε το ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας . Με παρόντα τα τέσσερα μέλη του και απόντα τα υπόλοιπα αποφασίζει ομόφωνα και αναμορφώνει τον προϋπολογισμό του για πρώτη φορά.

Ανάμεσα στα άλλα έχουμε : Προμήθεια ειδών παντοπωλείου ΔΕ Ανακτορίου 14.000 ευρώ, Προμήθεια ειδών παντοπωλείου ΔΕ Παλαίρου 6.000 ευρώ, Προμήθεια ειδών παντοπωλείου ΔΕ 13.000 ευρώ.

ΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ: 33.000 ευρώ.

Ρωτώ, δεν θα ήταν προς το συμφέρον των δημοτών να γίνει αδιάβλητος διαγωνισμός; Και βέβαια θα ήταν. Το ερώτημα είναι γιατί δεν γίνεται;



  Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Στα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια θα κληθείτε να συζητήσετε τους οικονομικούς απολογισμούς του 2015 Δήμου και Κέντρου Μέριμνας. Το τι θα πράξετε δεν γνωρίζω.

Από αυτά που έχω δημοσιεύσει μέχρι τώρα και αυτά που θα ακολουθήσουν είμαι σίγουρος οι περισσότεροι θα προβληματιστείτε για τη ψήφο σας στους απολογισμούς του 2013 και 2014.

 Για μερικούς είμαι σίγουρος τι θα πράξουν. Αυτοί δεν με αφορούν, με αφήνουν παγερά αδιάφορο τα λόγια και τα έργα τους. Τους ξέρω, έχουν δώσει εξετάσεις.

Από τους υπόλοιπους όμως περιμένω υπεύθυνη στάση .

ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

1) Είναι πολιτικά, δεοντολογικά και ηθικά απαράδεκτο να συμμετέχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι σε συνεδριάσεις ΔΣ και να ψηφίζουν απευθείας αναθέσεις στους εαυτούς τους και σε στενούς συγγενείς τους .

2) Είναι αυτονόητο ότι θέματα που χρειάζονται έλεγχο νομιμότητας θα πάρουν το δρόμο τους.