GAIA

GAIA

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ο μουσικοσυνθέτης Λίνος Κόκκοτος τραγουδά τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με ερμηνευτές τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου


  Η …συνέχεια στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου όπου ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου,  σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.


Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η γιορτή λήξης του σχολικού έτους στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου  με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.
Την αρχή της εκδήλωσης θα κάνει η Α΄ Τάξη  που σε σκηνοθεσία της Βάσως Μοίρη και της Γιάννας Φραγγοπούλου ανεβάζει στη σκηνή το θεατρικό έργο η «Αλίκη του βυθού».
            Στη συνέχεια  η Β΄ τάξη με την επιμέλεια της Χαράς Μπεκιάρη και της Χαράς Κανδύλη θα παρουσιάσει  ένα αφιέρωμα στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και στα μελοποιημένα τραγούδια του από το  μουσικοσυνθέτη Λίνο Κόκκοτο.
           Ο μουσικοσυνθέτης Λίνος Κόκκοτος επίσημος καλεσμένος της εκδήλωσης θα τραγουδήσει  τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου.
Ο Λίνος Κόκοτος γεννήθηκε στο Αγρίνιο αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Ένα ακορντεόν κάποιου φίλου ήταν η πρώτη του γνωριμία με τη μουσική. Το 1961 γράφεται στο Ωδείο Αθηνών. Τα πρώτα του τραγούδια τα γράφει και τα εκτελεί με τη χορωδία του Γυμνασίου. Σιγά-σιγά αρκετά τραγούδια του αρχίζουν και συγκεντρώνονται στα συρτάρια του. Το 1966 τα παρουσιάζει για πρώτη φορά στις μπουάτ της Πλάκας. Δύο από τα ....τραγούδια αυτά, το «Μικρό Παιδί»και το «Ένα απόβραδο» ήταν η αιτία να γυρίσει τον πρώτο του μικρό δίσκο στην εταιρεία LYRA του κ. Πατσιφά. Τραγουδήθηκαν από τον Γιώργο Ζωγράφο. Με το πρώτο τους άκουσμα γίνονται επιτυχίες που τραγουδιούνται μέχρι σήμερα.

            Η επιτυχία του πρώτου δίσκου φέρνει έναν δεύτερο με τα τραγούδια «΄Ένα μαχαίρι»και «Χάθηκαν οι ώρες» που γίνονται επιτυχίες με ερμηνευτή τον Γιάννη Πουλόπουλο. Ο πρώτος του μεγάλος δίσκος με τον τίτλο «Οι ώρες», σε στίχους Αργύρη Βεργόπουλου και Άκου Δασκαλόπουλου ακολουθεί. Τα τραγούδια του δίσκου αυτού ερμηνεύουν ο Γιάννης Πουλόπουλος, Γιώργος Ζωγράφος, Ρένα Κουμιώτη και Μιχάλης Βιολάρης. Το 1971 γυρίζει το L.P. «Ο κήπος» πάνω σε στίχους Άκου Δασκαλόπουλου που τραγουδήθηκε από τους Γιάννη Πουλόπουλου, Έλενα Κυρανά, Θανάση Γκαϊφίλια και Μαρία Δουράκη. Το 1973 ο Λίνος Κόκοτος μελοποιεί τον κύκλο του Οδυσσέα Ελύτη «Θαλασσινό Τριφύλλι» που αποτελεί σταθμό στο χώρο του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού. Το πάντρεμα της μουσικής του με τα λόγια του μεγάλου ποιητή ήταν από τις πιο πετυχημένες στιγμές στην καριέρα του. Τα τραγούδια αυτά τραγουδήθηκαν από την Ρένα Κουμιώτη και τον Μιχάλη Βιολάρη. Το 1975 συναντιέται με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο ο οποίος γνώριζε τον Λίνο Κόκοτο μέσα από την μέχρι τότε δουλειά του. Γράφουν μαζί μια σειρά τραγουδιών με τον γενικό τίτλο «Αποχαιρετισμός» με ερμηνευτές τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Μανώλη Μητσιά. Το 1976 γράφει τη μουσική στο παιδικό θεατρικό έργο του Γιώργου Αρμένη «Το όνειρο και οι περιπέτειες του Τζιτζιρή», που ανέβασε το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν.
Το 1978 συνεργάζεται με έναν άλλο μεγάλο ποιητή, το Δημήτρη Χριστοδούλου. Μια σειρά από τραγούδια με τον τίτλο «Αντιπολεμικά», υλοποιούνται μαζί με τον ποιητή σε δισκογραφική δουλειά με ερμηνευτή τον Νίκο Ξυλούρη.  Η επόμενη δισκογραφική του δουλειά είναι η συλλογή «Να ‘ταν η ζωή τραγούδι» σε στίχους του Δ. Χριστοδούλου, Λ. Απαπαδόπουλου, Γ. Νεγρεπόντη, Κ. Τριπολίτη και Α. Δασκαλόπουλου. Στο δίσκο αυτό τραγουδούν οι Γλυκερία, Π. Αστεριάδη, Κ. Λεοντίδης. Ακολουθεί η συλλογή «Το ποτάμι» με ερμηνευτές τους Σωτηρία Μπέλλου, Ελένη Τσαγκαράκη και Κώστα Λεοντίδη. «Ζωγραφιές και χρώματα» και τραγουδούν οι Μανώλης Μητσιάς, Νίκος Ανδρουλάκης κ.ά. Εκτός από τα τραγούδια ο Λίνος Κόκοτος έχει γράψει τη μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις (Θέατρο Τέχνης, Κ.Θ.Β.Ε.) για αρκετά περιφερειακά θέατρα και ελεύθερους θιάσους.
 Η …συνέχεια στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου όπου ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου,  σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.