GAIA

GAIA

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συνάντηση εργασίας για την Κλόκοβα ζητά ο Μοσχολίος


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός,  με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, ζητά συνάντηση εργασίας προκειμένου να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν ζητήματα σχετικά με την επανεκκίνηση των έργων στην Ιόνια Οδό και ειδικότερα για το τμήμα της Κλόκοβας
Η επιστολή έχεις ως εξής:

Κύριε Υπουργέ, Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στο φυσικό αντικείμενο του έργου της επανεκκίνηση της Ιόνιας Οδού δεν περιλαμβάνεται το πρώτο τμήμα της, δηλαδή το τμήμα της Κλόκοβας.

Η εξέλιξη αυτή, αν επιβεβαιωθεί, καθιστά το έργο της Ιόνιας Οδού «ανάπηρο», αφού μετά
την Ολυμπία Οδό και τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και μέχρι την είσοδο στην Ιόνια Οδό, οι ταξιδιώτες θα είναι αναγκασμένοι να διέρχονται από ένα τμήμα, μήκους περίπου δέκα χιλιομέτρων, με προδιαγραφές της δεκαετίας του 1960. Η κατάσταση αυτή θα απαξιώνει όλο το έργο της Ιόνιας Οδού.   

Η μετάθεση του χρόνου υλοποίησης σημαίνει συνέχιση της απομόνωσης και υποβάθμισης όλου του Βορειοδυτικού άξονα της χώρας, καθώς και ψαλίδισμα των αναπτυξιακών προοπτικών του, γεγονός που δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε. 

Παρακαλούμε, κύριε Υπουργέ, να ορίσετε άμεσα συνάντηση εργασίας, με τη συμμετοχή των Υπουργών και Βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να συζητηθεί και να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό θέμα για την περιοχή μας.