GAIA

GAIA

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Σπιτική Μερέντα




Τις προάλλες μια φίλη μου μου έφερε ενα βαζάκι με λαχταριστή σπιτική μερέντα. 
Αφού τη δοκίμασα σκέτη, πάνω σε ψωμί και πάνω στα Σαββατιάτικα pancakes μας, 
μπορώ να προχωρήσω στην εξής βαρύγδουπη δήλωση: 
Δεν ξανατρώω αγοραστή μερέντα!!!

Ορίστε και η συνταγή:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
125γρ κουβερτούρα
150γρ βιτάμ
2 κουτ σούπας άχνη κοσκινισμένη
4 κουτ σούπας κακάο κοσκινισμένο
1 κούπα τριμμένο φουντούκι

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με την άχνη, το κακάο και τη λιωμένη σοκολάτα.
Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε ένα βαζάκι.
Μόλις κρυώσει το βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμο.