GAIA

GAIA

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.


po-pde-ekpoizo
 Οι δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Γραφείο Πάτρας της Ένωσης Καταναλωτών «Η Ποιότητα της Ζωής» (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.) διερευνήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής ...
Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος με την πρόεδρο της Ένωσης Ελένη Αλευρίτου, την επιστημονική συνεργάτη Αργυρώ Σταυρουλάκη και τον υπεύθυνο του τοπικού γραφείου Τάσο Νικολαδάκη.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ο αυξανόμενος αριθμός πολιτών και από τη Δυτική Ελλάδα, οι οποίοι καταφεύγουν καθημερινά στις καταναλωτικές ενώσεις για βοήθεια και συμβουλευτική καθοδήγηση με στόχο τη ρύθμιση των χρεών τους, ενώ συζητήθηκε και η πιθανότητα συνεργασίας σε διάφορα προγράμματα, το νέο ΕΣΠΑ, για το οποίο και έχουν ήδη σταλεί παρατηρήσεις της ΕΚΠΟΙΖΩ και επεξεργάζονται από την Περιφέρεια.
Από πλευράς της Περιφέρειας ο κ. Αγγελόπουλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΕΚΠΟΙΖΩ για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Π.Δ.Ε. με στόχο την προστασία των καταναλωτών τόσο από πλευράς ασφάλειας όσο και από πλευράς τιμών (Δημοπρατήρια, έλεγχος αγοράς, πάταξη παραεμπορίου κ.α.)
Παράλληλα, αποφασίστηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων στο πλαίσιο της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης, ενώ παρατηρήθηκε και ταύτιση απόψεων όσον αφορά την παράταση της αναστολής κατασχέσεων των πρώτων κατοικιών.
«Μέσα σε μια εξαιρετικά δυσμενή περίοδο που διανύει η χώρα, ολοένα και περισσότερα άτομα, που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και ελεύθερων επαγγελματιών, που το εισόδημά τους έχει μειωθεί σημαντικά, προσφεύγουν για τη ρύθμιση των χρεών τους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελόπουλοςπροσθέτοντας: «Ήδη ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους Υπουργούς και συνεχώς προχωρά σε παρεμβάσεις προκειμένου να προστατευθούν οι δανειολήπτες αλλά και όλοι οι πολίτες της Περιφέρειάς μας».