GAIA

GAIA

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα στην ηγεσία


Οι Νεοδημοκράτες δεν πρόκειται να στηρίξουν υποψηφίους προερχόμενους απ’ το ΠΑΣΟΚ. Τι δηλώνει στο agrinioreport.com o πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Αγρινίου της Ν.Δ. Γιάννης Ανδριόπουλος.
F2Όταν τον περασμένο Ιούλιο το agrinioreport.com πρώτο σε όλη την Ελλάδα μίλησε για τα σενάρια συνεργασίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με υποστήριξη κοινών υποψηφίων, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να μιλήσουν για .......
φαντασιώσεις. Ακολούθησε, βέβαια, ένα μπαράζ ανάλογων δημοσιευμάτων στον αθηναϊκό τύπο, όπως και σε δεκάδες περιφερικά μέσα ενημέρωσης, που επιβεβαίωναν τα όσα ως πληροφορίες για τους σχεδιασμούς στα επιτελεία των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης αναφέραμε. Και, φυσικά, υπήρξαν οι πρώτες ανεπίσημες αντιδράσεις, κυρίως από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία «ανέχθηκαν» τη διατήρηση εν ζωή του ΠΑΣΟΚ, για λόγους «εθνικού συμφέροντος», δεν έχουν καμία διάθεση όμως να συμπράξουν σε «ανίερες», όπως τις χαρακτήρισαν, συμμαχίες στις  πόλεις και στα χωριά τους.
Σήμερα το agrinioreport.com παρουσιάζει την πρώτη επίσημη αντίδραση στελέχους, που δεν δίστασε δημόσια να τοποθετηθεί και με καθαρότητα λόγου να πει ότι στην περίπτωση που πράγματι προχωρήσουν αυτά τα «σχέδια επί χάρτου», οι απώλειες θα είναι τεράστιες.
Πρόκειται για τον πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αγρινίου της Ν.Δ. κ. Γιάννη Ανδριόπουλο, ο οποίος απαντώντας σε σχετικά ερωτήματά μας, διευκρινίζει:
«Είναι σίγουρο ότι οι σχετικές ειδήσεις – διαρροές που διακινούνται αποτελούν ασκήσεις επί χάρτου. Φανερώνουν πιθανόν τους διακαείς πόθους κάποιων να παραμείνουν αγκιστρωμένοι  στις θέσεις του περιφερειάρχη και του δημάρχου».
Ο ίδιος με έμφαση, όμως, καταθέτει αυτό που ως μήνυμα εισπράττει:
«Δεν σας κρύβω ότι εισπράττω και πάρα πολλές προειδοποιήσεις μην τυχόν και στηρίξουμε για υποψήφιο δήμαρχο, τον νυν  από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Με αυτή την περίπτωση πολλοί διαφωνούν ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι συμπολίτες μας που αφήνουν να εννοηθεί ότι θα στραφούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε άλλους υποψήφιους,  ακόμη και πιο δεξιά στο πολιτικό τόξο.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει με την περίπτωση της περιφέρειας.  Απλά  στο δήμο Αγρινίου το φαινόμενο της αντίδρασης και της διαφοροποίησης είναι ιδιαίτερα έντονο καθώς για τον συνεχή  κατήφορο του Αγρινίου ευθύνεται η συγκεκριμένη δημοτική πολιτική παράταξη που τον κυβερνά μόνιμα».
Ο κ. Ανδριόπουλος εκτιμά, με βάση την εντύπωση που έχει σχηματίσει σχεδόν από το σύνολο των μελών του κόμματος της  Νέας Δημοκρατίας που εκπροσωπεί (και εκπροσωπεί μια από τις 10 μεγαλύτερες Τοπικές Οργανώσεις στη χώρα) ότι είναι  δύσκολο έως αδύνατον να δεχθούν να εκπροσωπήσει τη ΝΔ στο δήμο Αγρινίου άτομο κομματικό από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. «Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί φυσιολογική πολιτική σκέψη», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Και σε ότι αφορά τον υποψήφιο που κατά τη γνώμη του θα πρέπει να στηρίξει η Ν.Δ., απαντά:
«Το τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες δημοτικές εκλογές και ποιόν θα έχουμε ως κόμμα υποψήφιο δήμαρχο στο Αγρίνιο αποτελεί καθημερινή ερώτηση που μου γίνεται από πολλούς ψηφοφόρους του κόμματός μας.  Είναι  νωρίς ακόμα  να πούμε το οτιδήποτε.  Πρέπει όλοι μας να κάνουμε λίγο υπομονή».

agrinioreport.com