GAIA

GAIA

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδήλωση με θέμα: «Οικονομική Ανάπτυξη-Επιχειρηματικότητα και Ανθρώπινο Δυναμικό».

tee_agrinioΤην Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19.00 το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας φιλοξενεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεών του στο Αγρίνιο (Π. Σούλου 11, Α’ όροφος) τον  Δρ. Βασίλη Κατσικιώτη, ο οποίος θα πραγματοποιήσει Ομιλία-Παρουσίαση με θέμα:«Οικονομική Ανάπτυξη-Επιχειρηματικότητα και Ανθρώπινο Δυναμικό».
Ποιος είναι ο Δρ. Βασίλης Κατσικιώτης
 Ο Βασίλης Κατσικιώτης είναι ο Πρόεδρος και Διευθυνων Σύμβουλος τής Εταιρείας Επενδυτικών Συμβούλων και Διαχείρησης ...
Κεφαλαίων Windjammer Way Advisors με έδρα την Νεα Υόρκη όπου και ζει με τήν οικογένειά του ανελλειπώς απο το 1999. Η εταιρεία του συμβουλεύει επενδυτικά κεφάλαια, ασφαλιστικους οργανισμους και συνταξιοδοτικα ταμεια στις ΗΠΑ, Μεγαλη Βρετανια, Αυστραλία και Ιαπωνία με ενεργητικά δισεκατομμυριών δολλαριων.
Ο κ. Κατσικιώτης είναι τακτικός ομιλητής σε επενδυτικά, επιχειρηματικά και ακαδημαικά συνέδρια. Τον Ιούνιο του 2011 ήταν προσκεκλημένος κύριος ομιλητής στο Συνέδριο για τήν Επιχειρηματικότητα και τήν Ενναλακτική Αγορά (ΕΝ.Α) που διοργάνωσε το Χρηματηστήριο Αθηνών  καθώς επίσης και ο κεντρικός ομιλητής σε αποφοιτήριες εκδηλώσεις απονομής μεταπτυχιακών τίτλων σε απόφοιτους Οικονομικών και MBA Αμερικανικών Πανεπιστημιων.
To ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε περισσότερα απο 20 επιστημονικά περιοδικά Στατιστικής, Βιοστατιστικής, Ιατρικής, Επιδημιολογίας και Οικονομικών.
Ο κ. Βασίλης Κατσικιώτης γεννήθηκε στό Αγρίνιο και παρακολούθησε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κων/νου και το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου.  Ο πατέρας του διατηρούσε εμποροραφειο στην οδο Παπαστρατου 37 (Αποστολιώτης-Κατσικιώτης) οπου ο Βασίλης εβγαζε το χαρτζιλήκι της εβδομάδας διανέμοντας κάθε Σάββατο τα κοστούμια στά σπίτια πελατών.  Τα καλοκαίρια εργάσθηκε ως μαθητευόμενος πωλητής στο ζαχαροπλαστείο Ζήνα, στα εμπορικά καταστήματα Καραπαπά και Μουτόπουλου και στό εστιατόριο Μπαιρακτάρη.
Η οικογένεια Κατσικιώτη μετακόμισε στήν Αθήνα το Φθινόπωρο του 1976 και ο Βασίλης αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρρένων Ζωγράφου τόν Ιούνιο του 1979.  Στίς εισαγωγικές εξετάσεις του ίδιου χρόνου περνάει  4ος στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών  λαμβάνοντας μάλιστα υποτροφία απο το ΙΚΥ. 
Τον Ιούνιο του 1984 αποφοιτει απο το Παν/μιο Πατρων με Πτυχιο Μαθηματικων.
Το Σεπτέμβριο του 1986 επιστρέφει στο Αγρίνιο ως Επιστημονικος Συνεργατης Στατιστικης και Μαθηματικών στο νεοσυσταθεν Οικονομικο Τμημα του Παν/μιου Πατρων με έδρα στο Αγρίνιο όπου και διδάσκει για 3 συνεχή χρονια .
Τον Αύγουστο του 1988 συνεχίζει τίς μεταπτυχιακες του σπουδές στις ΗΠΑ με υποτροφεία απο τοΠολιτειακό Παν/μιο του Michigan.
Τον Ιούνιο του 1995 αναγορεύεται Διδάκτωρ (Ph.D) Στατιστικής και Πιθανοτήτων απο το Πολιτειακό Παν/μιο του Μίτσιγκαν και τόν Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εκλέγεται Καθηγητής Στατιστικής και Βιοστατιστικής στο Παν/μιο George Washington University στήν πρωτεύουσα τών ΗΠΑ, Ουάσινγκτον.
Τον Μαιο του 1999 αναλαμβάνει Διευθυντής και εν συνεχεία Αντιπρόεδρος της Γερμανικής επενδυτικής τράπεζας Dresdner Bank υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών Ερευνών (Global Fixed Income Research). 
Τήν ημέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, 9 Σεπτεμβρίου 2001, μιλάει ζωντανά σέ πολλά Διεθνή και Ελληνικά μέσα ενημέρωσης από τόν 34ο όροφο καί το ντήλινγκ-ρούμ της Dresdner Bank.
Τον Σεπτέμβριο του 2002 αναλαμβάνει το Τμήμα Στρατηγικών Επενδύσεων και Παραγώγων τήςMetLife, της μεγαλύτερης εταιρείας Ασφαλειών Ζωής στις ΗΠΑ ενώ το 2005 τίθεται επικεφαλής τών Επενδυσεων Καινοτομίας για τήν εταιρεία General Electric και του ομίλου θυγατρικων εταιρειών Ασφαλίσεων Genworth Financial.
Απο τόν Ιανουάριο του 2007 μεχρι τον Φεβρουάριο του 2011 και κατά τή διάρκεια του οικονομικού και τραπεζικού κράχ του 2008, υπηρετει ως Εκτελεστικός Διευθυντής (Managing Director) τής Merrill Lynch υπεύθυνος των συναλλαγών ομολόγων και CDS.
Απο το Φεβρουάριο του 2011 ειναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Windjammer Way Advisors.