GAIA

GAIA

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Χρ. Ζώης: «Η Νέα Μέρα θέλει να αφυπνίσει τον λαό»

po-zois-synentefxiagrinio1
Νέο κύκλο περιοδειών ξεκίνησε η «Νέα Μέρα»  και ο πρόεδρος του κόμματος  κ. Χρήστος Ζώης ο οποίος  μαζί με τους Δημήτρη Σταμάτη και   Θύμιο Δρόσο, δύο εκ των ιδρυτικών στελεχών του κόμματος βρέθηκαν χθες στο Αγρίνιο και τη Ναύπακτο.
Ο κ. Ζωής συναντήθηκε το πρωί με τον Δήμαρχο Αγρινίου Π. Μοσχολιό συζητώντας για τα θέματα που απασχολούν αυτό το διάστημα το Δήμο, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας όπου, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε, διαπίστωσε πως «απλοί άνθρωποι, αν έχουν άποψη και όραμα, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτό το όνειρο πραγματικότητα».
Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημερωσης, όπου ο κ. Ζώης  εξ αρχής κατήγγειλε τον «αποκλεισμό» του κόμματος από τα μεγάλα κανάλια και δήλωσε πως το κόμμα έχει ήδη κάνει προσφυγή στο ΕΣΡ. «Παρόλα αυτά η Νέα Μέρα δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται», τόνισε ο ίδιος.....

«Η προσπάθεια της Νέας Μέρας δεν είναι προσπάθεια με ένα μόνο σημείο αναφοράς. Είναι προσπάθεια αφύπνισης του Ελληνισμού και όλων εκείνων που απογοητεύτηκαν από τα κόμματα που κυβερνούν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζώης.
Ο ίδιος έκανε εκτενή  αναφορά στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να τα καταφέρει το κόμμα, ενώ τόνισε πως για τη χώρα χρειάζεται σχέδιο και ασφαλής προοπτική. Τόνισε πως η λογική των μνημονίων ήταν καταδικασμένη πριν καν εφαρμοστεί. Είπε μάλιστα πως, μεγάλη ευθύνη φέρει για την κατάσταση ο Γ. Παπανδρέου αλλά ακόμη μεγαλύτερη ο Αντώνης Σαμαράς «γιατί γνώριζε πως αυτά τα προγράμματα δεν βγάζουν πουθενά και προσυπέγραψε το λάθος».
po-zois-synentefxiagrinio2Τόνισε πως, το ένα μεγάλο ερωτηματικό αυτή την ώρα για τη χώρα είναι το μνημόνιο και το άλλο το εάν, κατά πόσο και από ποιους κινδυνεύει η Δημοκρατία: «Η Νέα Μέρα είναι το κατεξοχήν Δημοκρατικό-Αντιμνημονιακό κόμμα, με στοιχεία ριζοσπαστικά και μεταρρυθμιστικά», τόνισε ο κ. Ζώης.
Μίλησε μάλιστα και για τη θεωρία των δύο άκρων που, σύμφωνα με τον ίδιο, τείνει να κυριαρχήσει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή: «Έχτισαν πάνω στη θεωρία των δύο άκρων και επένδυσαν πάνω σε αυτή για να ξεχάσουν οι Έλληνες ή για να ιεραρχήσουν χαμηλότερα τα πραγματικά προβλήματα και να βάλουν σε πρώτη θέση τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη Δημοκρατία μας. Η οποία κινδυνεύει εξίσου από όσους καθημερινά τη «βιάζουν» μέσα από τη Βουλή με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου , απαξίωση του ρόλου των βουλευτών και τόσα άλλα με, τέλος, την παραίτηση της χώρας από την εθνική κυριαρχία. Δεν θα συμφωνήσουμε όμως ούτε με τον ένα, ούτε με τον άλλο κίνδυνο», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Μέρας.
Μιλώντας για  θέμα της Χρυσής Αυγής, έκανε λόγο για δράση και  λειτουργία μιας «οργάνωσης που εκμεταλλεύεται τη δίκαιη οργή των Ελλήνων για να επικρατήσει πολιτικά στον τόπο». Τόνισε πως η Χρυσή Αυγή συνιστά κίνδυνο και πως η Νέα Μέρα είναι σαφώς απέναντι. Κάλεσε παράλληλα τους «μνημονιακούς κήνσορες», όπως τους χαρακτήρισε, να αποσυρθούν με… σεμνότητα.
Σε ερώτηση για το ποια θα ήταν η αντίδραση της Νέας Μέρας σε πιθανό κάλεσμα συστράτευσης από τον Αντώνη Σαμαρά για την αντιμετώπιση του ρευστού κλίματος και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί, ο κ. Ζώης απάντησε πως κάτι τέτοιο θα προϋπόθετε «ανάποδη κυβίστηση» από τον πρωθυπουργό και πως, μια τέτοια κίνηση θα είχε ενδιαφέρον, αλλά κρατά τις επιφυλάξεις του για το «πόσο άξιος πρωταγωνιστής θα ήταν ο Αντώνης Σαμαράς την επόμενη μέρα».
Αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές, σχολίασε πως η Νέα Μέρα θα στηρίξει ικανά άτομα, χωρίς να δοθούν χρίσματα. Σημείωσε πως πρέπει να βγουν μπροστά άνθρωποι χωρίς κομματικό παρελθόν.
agriniopress