GAIA

GAIA

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΚΙΝΗΣΗ  ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
Αγρίνιο 17 Σεπτεμβρίου 2013


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Με ανακοίνωση τους, οι δύο δικηγόροι της ομάδας που αντιδρά και πολλές φορές έξω από τα πλαίσια της νομιμότητας προσπαθεί, να σταματήσει το έργο ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ του Πάρκου, τοποθετούνται στη δικανική πεποίθηση που διαμόρφωσε η πρόεδρος Πρωτοδικών Αγρινίου, στην πρόσφατη απορριπτική της απόφαση, στα Ασφαλιστικά Μέτρα που ζητήθηκαν, επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα που εξέθεσαν κατά τη διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων.
Δεν θα σταθούμε σε αυτά αλλά μόνο σε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα αυτής της δήλωσης,....
που δείχνουν ακριβώς την αντίληψη τους για τη δικαιοσύνη αλλά και την νομιμότητα.
Το πρώτο αφορά την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου του Αγρινίου. Οι εν λόγω υποστηρίζουν: «…..Ακολούθησε (σ.σ. η δικαστής)  στη συνέχεια η προσωπική άποψη του Δικαστηρίου για το πόσο επιβεβλημένη είναι η ανάπλαση και για το μέγεθος της ωφέλειας που θα προκύψει από την πραγματοποίηση του έργου. Αυτό ήταν, τελικά, το αντικείμενο της δίκης….»
Και το δεύτερο την νομιμότητα (σ.σ. μετά από δύο χαμένες γι’ αυτούς δίκες) καθώς γράφουν:
«…..Το ότι αυτήν τη στιγμή αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο, δηλαδή για τη διακοπή ενός έργου που υλοποιείται παρανόμως, είναι και αυτό σημείο των καιρών….».
Ρωτάμε λοιπόν τους δύο νομικούς του Αγρινίου:
Αλήθεια στην Δημοκρατία μας,  η νομιμότητα πως ορίζεται ακριβώς; Από τις αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων ή από τις απόψεις μιας ισχνότατης  μειοψηφίας;
Η απάντηση φυσικά είναι προφανής και δεν περιμένουμε ούτε από τα δισέγγονα του Στάλιν ή τους «παράξενους» ομοϊδεάτες , να συμφωνήσουν μαζί μας.
Στην Αστική Δημοκρατία η νομιμότητα στηρίζεται στις αποφάσεις της πλειοψηφίας και βεβαίως στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Και αυτή η παραδοχή ενώνει όλους εμάς που υποστηρίζουμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Υ.Γ: Μήπως ο δικηγορικός σύλλογος Αγρινίου, έχει να πει κάτι για την γνώμη των μελών του όπως αυτή εκφράζεται στην επιστολή για την απόφαση των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ;