GAIA

GAIA

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Νέος Γραμματέας στο Δημοτικό Συμβούλιο – συζήτηση για τα ΕΠΑΛ

        

po-dimotiko-19-3-14a

Mε την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης της Δημοτικής Σύμβουλου Όλγας  Σαλακίδου ξεκίνησε η  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Αγρινίου. Στην επιστολή που παρέδωσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Γρίνο η κ. Σαλακίδου επικαλείται «προσωπικούς λόγους» και σήμερα επέλεξε να μην παρουσιαστεί στο Συμβούλιο....
Όπως προβλέπει όμως ο Καλλικράτης , αφού η Σύμβουλος παραιτήθηκε και από τις θέσεις που κατείχε, έπρεπε να γίνει εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Λαϊκή Συσπείρωση αρνήθηκε να έχει δικό της Σύμβουλο στη θέση του Γραμματέα κι έτσι προτάθηκε από την μείζονα αντιπολίτευση ο κ. Γ. Αλεξόπουλος που μετά από ψηφοφορία και με ψήφους 26 υπέρ και 4 λευκά αναδείχθηκε νέος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου για το υπόλοιπο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές και την ανάδειξη νέου Συμβουλίου.
Για άλλη μια συνεδρίαση του Σώματος και σήμερα τα περισσότερα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν άδεια.

po-dimotiko-19-3-14b
O Γ. Αλεξόπουλος , νέος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

Στην ημερήσια διάταξη και σε ένα από τα θέματα που παρουσίασαν ενδιαφέρον και που είχε να κάνει με την γνωμοδότηση του Δ.Σ. ως προς την ίδρυση, κατάργηση, προσθήκη Ομάδων Προσανατολισμού Τομέων και Ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ για την περίοδο 2014-2015, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασε την αντίθεση της στην πολιτική που ασκείται στα ΕΠΑΛ. Ειδικότερα ο κ. Δήμας τόνισε πως αυτό που συμβαίνει έχει να κάνει με την εμπλοκή στην τεχνική εκπαίδευση ιδιωτών και επιχειρηματιών που θέλουν να καθορίσουν τις ειδικότητες που οι ίδιο απαιτούν και τελικά να καθορίσουν το περιεχόμενο της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ο κ. Δήμας ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση για την λειτουργία των ΕΠΑΛ , να υπάρχει επάρκεια σε εκπαιδευτικούς και βιβλία, να καλυφθούν τα όπια κενά, να επιστρέψουν στις δουλειές τους όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών κλπ.
Απαντώντας η αντιδήμαρχος κ. Κατσαρή τόνισε πως δεν προκύπτει από πουθενά πως επιχειρηματίες θα εμπλακούν στα ΕΠΑΛ και ζήτησε να υπάρξει αντίληψη της πραγματικότητας σε σχέση με το παγκόσμιο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι: «Δεν γίνεται μόλις το 35% των μαθητών στην Ελλάδα να στρέφεται στην Τεχνική Εκπαίδευση και όλοι οι άλλοι να θέλουν να μπουν στα Πανεπιστήμια, τη στιγμή που σε όλες τις άλλες χώρες συμβαίνει το αντίθετο»  είπε χαρακτηριστικά η κ. Κατσαρή, που κατά τα άλλα συμφώνησε σε σχέση με την οργάνωση και υποστήριξη των ΕΠΑΛ και την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων από αυτά.
Τελικά το Δ.Σ. κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά στη σχετική πρόταση της Β” Βάθμιας Εκπαίδευσης και ακολούθησε συζήτηση και στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
po-dimotiko-19-3-14c
po-dimotiko-19-3-14d