GAIA

GAIA

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πρεμιέρα για ΠΕΔΥ

eopyy01Το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του απο σήμερα Πέμπτη 20 Μαρτίου.
Η σχετική εγκύκλιος του αρμόδιου υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα αναφέρει ότι οι γιατροί και το προσωπικό των παλαιών πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους από τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Επίσης, το προσωπικό που δεν υπαγόταν διοικητικά σε κάποια από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ οφείλει να παρουσιαστεί την ίδια μέρα στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σε πρώτη φάση, τα πολυϊατρεία θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 μέχρι τις 19:00.
Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) η έκδοση πράξης μετακίνησης του συνόλου του προσωπικού, το οποίο έχει υποβάλει αίτηση για παραμονή στο ΠΕΔΥ. Επίσης, μέσα στην ίδια ημέρα, συγκροτούνται και οι επιτροπές παραλαβής των μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ, με απόφαση του διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας και ορίζονται και οι υπεύθυνοι όλων των μονάδων.

Παράδοση - παραλαβή

Την Πέμπτη, θα συνταχθεί πρακτικό παράδοσης – παραλαβής και παραδίδεται έκαστη μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ, από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, στην αρμόδια επιτροπή παραλαβής των Μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ. Η ενέργεια αυτή συνιστά την έναρξη λειτουργίας των προαναφερόμενων μονάδων του ΠΕΔΥ. Το σύνολο του προσωπικού οφείλει να παρουσιαστεί την Πέμπτη στις μονάδες του ΠΕΔΥ στις οποίες ανήκε διοικητικά και οι υπόλοιποι θα πρέπει να παρευρεθούν στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας του ΕΣΥ.

Πού θα βρίσκεται το προσωπικό

Με απόφαση του διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας, μετά από εισήγηση του υπευθύνου της μονάδας, δύναται, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, να παρέχει υπηρεσίες σε αποκεντρωμένες δομές των μονάδων (πρώην Τοπικά Ιατρεία και Περιφερειακά Ιατρεία ΕΟΠΥΥ). Την Τετάρτη, θα έχει ολοκληρωθεί η έκδοση της πράξης μετάταξης του συνόλου του προσωπικού που υπέβαλλε αίτηση για παραμονή στο ΠΕΔΥ, από τον διοικητή της οικείας ΥΠΕ. Η πράξη ανάληψης για το σύνολο του προσωπικού, θα υπογράφεται ενώπιον εξουσιοδοτημένων από το διοικητή της ΥΠΕ υπαλλήλων στις μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ.

Πότε πιάνουν δουλειά οι γιατροί
|
Κατά το χρόνο ανάληψης υπηρεσίας, η οποία ακολουθεί τη δημοσίευση της πράξης μετάταξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προκειμένου να αναλάβει πραγματική υπηρεσία, το ιατρικό προσωπικό, οφείλει να προσκομίσει στην αρμόδια υπηρεσία της Δ.Υ.Πε. υποδοχής ή και στους κατά τόπους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους των Δ.Υ.Πε., βεβαίωση διακοπής δραστηριότητας.
Εναλλακτικά, στην περίπτωση που χωρίς δική του υπαιτιότητα είναι αδύνατη η άμεση λήψη αντίστοιχης βεβαίωσης, επικυρωμένο αντίγραφο της αίτησης διακοπής δραστηριότητας προς την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ).
Στην τελευταία αυτή περίπτωση, η βεβαίωση διακοπής δραστηριότητας κατατίθεται στην αρμόδια υπηρεσία υποδοχής, από τον υπόχρεο, αμέσως μετά τη λήψη της, το αργότερο εντός μηνός από την ανάληψη υπηρεσίας, άλλως απολύεται αυτοδικαίως.
news.gr