GAIA

GAIA

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Προχωρούν οι εργασίες στο 19ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου



po-mosxolios-19o2
Προχωρούν γρήγορα οι εργασίες για την ανέγερση του «19ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου» το οποίο επισκέφθηκε σήμερα  (Πέμπτη 20 Μαρτίου), ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου και από υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου για την πορεία εξέλιξης των εργασιών.
Το σχολείο κατασκευάζεται στην περιοχή πίσω από το παλαιό νοσοκομείο, είναι ...συνολικού προϋπολογισμού 3.850.000,00 ευρώ, ενώ μετά την έκπτωση το συμφωνητικό που υπογράφτηκε ανέρχεται στο ποσό των 1.725.703.23€  και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων του ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, θα κατασκευαστεί  ένα διώροφο κτίριο με υπόγειο που περιλαμβάνει 10  (δέκα) αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία (διευθυντή, δασκάλων, γραμματείας, μικρά γραφεία, γραφείο Συλλόγου Γονέων και μαθητικών κοινοτήτων) , βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο,  ιατρείο – αναρρωτήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο, χώρο φαγητού με κουζίνα και αποθήκη, διαδρόμους, στεγασμένους χώρους διαλλείματος, βοηθητικούς χώρους, αποθήκες, W.C. ισογείου και ορόφου (μαθητών, ΑΜΕΑ, προσωπικού), υπόστεγο γυμναστικής, χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων, κύριο κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρας και δεύτερο εξωτερικό κλιμακοστάσιο κινδύνου.
Τέλος στον προαύλιο χώρο κατασκευάζονται υπαίθρια γήπεδα (ένα γήπεδο μπάσκετ – ένα βόλεϊ), προαύλιο χώρο διαλλείματος, χώρο στάθμευσης, διαδρόμους προσπέλασης, χώροι πρασίνου, εξωτερικά  κλιμακοστάσια και ράμπες ΑΜΕΑ.
po-mosxolios-19o1Ο κ. Μοσχολιός μετά την επίσκεψη στο έργο δήλωσε τα εξής:
«Επισκεφθήκαμε το χώρο που κατασκευάζεται το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά ότι οι εργασίες προχωρούν με εντυπωσιακό ρυθμό σε σημείο που ευελπιστούμε ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το σχολείο θα είναι έτοιμο ώστε να το παραδώσουμε στους μαθητές οι οποίοι διδάσκονται σε μισθωμένο κτίριο, σε συνθήκες που δεν είναι κατάλληλες.
Το κτίριο αυτό σχεδιάστηκε εξ’ ολοκλήρου από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που προβλέπονται για τη λειτουργία Δημοτικού-Ολοήμερου Σχολείου. 
Συγκεκριμένα στον υπόγειο χώρο θα δημιουργηθούν κυρίως βοηθητικοί χώροι, στο ισόγειο οι αίθουσες γραφείων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και μαγειρείου και στον όροφο οι αίθουσες διδασκαλίας. 
Η θερμομόνωση του κτιρίου θα γίνει με θερμοπρόσοψη ενώ περιλαμβάνει και φωτοβολταικά που θα καλύψουν ένα σημαντικό μέρος των ενεργειακών αναγκών του σχολείου. 
 Το έργο αυτό εντάσσεται στο μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής σύγχρονων σχολικών μονάδων από τη Δημοτική Αρχή.
 Ήδη κατασκευάζεται το 7ο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Γαβαλούς, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση ζημιών από σεισμούς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και  η κατασκευή νέας πτέρυγας στο 2οΔημοτικό και το Δημοτικό Σχολείο Λεπενούς. 
Παράλληλα είμαστε σε συνεργασία με το Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για την κατασκευή πέντε νηπιαγωγείων και του 7ου Γυμνασίου στην περιμετρική οδό.»