GAIA

GAIA

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Συζητήσεις για τον «αφορισμό» facebook και twitter


Η απαγόρευση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στους ιερείς να χρησιμοποιούν τα δημοφιλή social media, που από την προηγούμενη εβδομάδα αποκάλυψε η τοπική εφημερίδα «Γεγονός» , κάνει πλέον τον γύρο της Ελλάδας
Όπως είναι γνωστό, Μητροπολίτης κ. Κοσμάς απαγόρευσε στους ιερείς της μητρόπολής του την χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωση, με το αιτιολογικό ότι «προκαλούν πειρασμόν, ανυπολόγιστον πρόκλησιν και βλάβην πνευματικήν, ατομικήν και οικογενειακήν».
Μακριά από το πνεύμα του Κοσμά του Αιτωλού, που πρέσβευε την προώθηση της γνώσης και της εκπαίδευσης για την αναγέννηση του Έθνους, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει στους ιερείς τα social media:
«Μετά από προσεκτικήν έρευναν και παρακολούθησιν διεπιστώσαμεν ότι κληρικοί της ημετέρας Ι.Μ. έχουν και χρησιμοποιούν σελίδας κοινωνικής δικτυώσεως εις το διαδίκτυον με αποτέλεσμα να προκαλούν εις εαυτούς και αλλήλους πειρασμόν, ανυπολόγιστον πρόκλησιν και βλάβην πνευματικήν, ατομικήν και οικογενειακήν
Παράλληλα, απειλεί με διοικητικές και πειθαρχικές κυρώσεις όσους αποφασίσουν να αγνοήσουν την εγκύκλιο:
Κατόπιν τούτων, εντελλόμεθα όπως χωρίς αναβολήν όσοι ιερείς διαθέτουν Facebook, MSN, Twitter κλπ, να το καταργήσουν πάραυτα. Εάν όμως επιδείξουν ανυπακοήν και συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν θα αντιμετωπίσουν και θα δεχθούν προσωπικόν επιτίμιον.
ethnos.gr