GAIA

GAIA

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: «Να κατέβουν όλοι στους δρόμους»



Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ και ο πρόεδρός του, Πάνος Μπεσίνης, εξήγησε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το συνδικαλιστικό όργανο για την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που θα κάνει παράλληλα με άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Ο κ. Μπεσίνης επεσήμανε πως τόσο η ΟΕΣΒΔΕΝ όσο και η ΕΣΕΕ αποφάσισαν την κάθοδο στις αυριανές κινητοποιήσεις πιστεύοντας ότι πρέπει να ενταθούν οι δράσεις των συνδικάτων και να πάρουν πρωτοβουλίες μέλη και μη μέλη των εμπορικών συλλόγων. Ο Ε.Σ.Α αποφάσισε 24ωρο κλείσιμο καταστημάτων και συμβολική κατάληψη στη Δ.Ο.Υ. αύριο στις 8 το πρωί για μια ώρα, όπως είπε και στη συνέχεια κάλεσε τα μέλη- αλλά και τους εμπόρους που δεν είναι μέλη- σε συγκέντρωση στον ...
πεζόδρομο της Παπαστράτου. Σήμερα συνεχίζονται οι δράσεις με πανώ, αφισοκολλήσεις, διανομή φυλλαδίων κλπ, όπως εξήγησε. Κατά τον Εμπορικό Σύλλογο υπάρχει ανάγκη να συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και να μάθουν οι έμποροι ότι τα μέτρα που αφορούν στη φορολόγησή τους, στα χαράτσια, αλλά και στο ταμείο τους και στον ΕΟΠΥΥ είναι καταστροφικά για τον κλάδο. Ο πρόεδρος του ΕΣΑ κ. Μπεσίνης παρουσίασε μια σειρά από αιτήματα όπως το σταμάτημα των εισφορών για την υγεία όσο διαρκεί η κρίση με το βάρος να πηγαίνει στον κρατικό προϋπολογισμό, το αφορολόγητο στα 40.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια, τον μηδενικό ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης και την φορολόγηση με 45% των μεγάλων εταιριών με κατάργηση των διευκολύνσεων που τους γίνονται. Παράλληλα στάλθηκε και ένα πολιτικό μήνυμα με σαφήνεια, όπως αναφέρθηκε, ότι οι έμποροι πρέπει να θεωρήσουν τα τρία κόμματα που κυβερνούν ως αφερέγγυα(εννοώντας ότι πρέπει να τα αποδοκιμάσουν έμπρακτα).
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Μπεσίνης απέρριψε τις αιτιάσεις του προέδρου των επαγγελματοβιοτεχνών κ. Ράπτη πως η συγκέντρωση χωριστά αύριο θα λειτουργήσει διασπαστικά ενώ η κατάληψη της Δ.Ο.Υ. θα ευνοήσει τους απεργοσπάστες σε αυτή. «Ο κ. Ράπτης ή δεν κατάλαβε ή έκανε πως δεν κατάλαβε» ανέφερε. «Εμείς πιστεύουμε στη οξυδέρκεια των εμπόρων και θέλουμε όχι μια συγκέντρωση αλλά πολλές δράσεις. Η συγκέντρωσή μας είναι κάλεσμα για να βγουν όλοι στο δρόμο και όταν βγουν θα είμαστε μια συγκέντρωση όλοι. Επίσης στη Δ.Ο.Υ. όποιος θέλει να δηλώσει ότι δεν κάνει απεργία θα το κάνει στις 7 το πρωί και όχι στη συμβολική κατάληψη που θα κάνουμε εμείς». Ακόμη, σε άλλο ερώτημα, δήλωσε ότι και ο δήμος πρέπει να είναι μαζί με τους απεργούς αλλιώς θα κριθεί από τον κόσμο ενώ ξεκαθάρισε και για την ανακοίνωση που βοήθησε να συμμετάσχει και ο κλάδος της εστίασης και αναψυχής ότι αν δεν έχουν να πάνε οι έμποροι και οι εργαζόμενοι σε αυτά τα μαγαζιά θα κλείσουν. «Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί οι απεργίες να γίνονται αφορμή για πάρτι τζίρου για κάποιους και δεν μπορεί ακόμη και συνδικαλιστές του χώρου  να ανοίγουν τέτοιες μέρες τα μαγαζιά τους νωρίτερα», κατέληξε.
Τέλος σε ερώτησε του agrinionews.gr δήλωσε ότι δεν είναι ουτοπικά τα αιτήματα του κλάδου γιατί έχουν αλλάξει πια τα όρια της φτώχειας ειδικά για τους εμπόρους που κλείνουν τα μαγαζιά τους.
agrinionews