GAIA

GAIA

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Σύσκεψη εργασίας για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του σπιτιού φιλοξενίας «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Τοπικό Διαμέρισμα Καλυβίων πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου με την παρουσία του Προέδρου της οργάνωσης κ. Κώστα Γιαννόπουλου.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος κ. Μαργαρίτα Σερπάνου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Υφαντής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Κώστας Ρόκκος, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Επικοινωνίας της ΓΕΦΥΡΑΣ Α.Ε. κ. Γιάννης Φρέρης , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγρινίου κ. Ευάγγελος Μαχαλιώτης, ο Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Θανάσης Κοντονάσιος και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης και Αναψυχής κ. Ηλίας Καλλέργης.  
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στις δηλώσεις του  ευχαρίστησε τον κ. Γιαννόπουλο για την έως τώρα συνεργασία  αλλά και όλους τους φορείς που έχουν συνδράμει έως τώρα εθελοντικά για την κατασκευή του σπιτιού φιλοξενίας στα Καλύβια.
« Όπως γνωρίζετε εδώ και δύο χρόνια έχουμε ξεκινήσει μια πολύ καλή συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ξενώνα στα Καλύβια για τη φιλοξενία εικοσιπέντε παιδιών, χωρίς  η πολιτεία να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ κυρίως από τη συμμετοχή του Δήμου αλλά και ιδιωτών χορηγών.
Σήμερα που η χώρα μας περνάει αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση ορισμένες κοινωνικές ομάδες πλήττονται περισσότερο και έχουν ανάγκη από την φροντίδα και την αλληλεγγύη μας, όπως τα παιδιά που είναι μια ευαίσθητη κατηγορία και ιδιαίτερα τα παραμελημένα.
Σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους φορείς αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά να συνδράμει με όποια δυνατότητα έχει ο καθένας, προκειμένου να λειτουργήσουμε το σπίτι φιλοξενίας με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον λειτουργικά και άλλα προβλήματα.
Πιστεύω ότι η κοινωνία αυτής της περιοχής που έχει αποδείξει ότι είναι μια κοινωνία αλληλεγγύης θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις και αυτή την προσπάθεια».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε :
«Θέλω να ευχαριστήσω τη Δημοτική Αρχή για την έως τώρα συνεργασία που είχαμε αλλά και την κοινωνία της πόλης που αγκάλιασε την προσπάθειά μας από την πρώτη στιγμή.
 Έχοντας την ευθύνη και τη συναίσθηση απέναντι στα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα στα Καλύβια θα πρέπει να οργανωθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να λειτουργήσει με τις καλύτερες συνθήκες. Για ακόμη μία φορά απευθυνόμενος στην κοινωνία της περιοχής θέλω να ζητήσω από όλους τη συνδρομή και τη βοήθειά τους».