GAIA

GAIA

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η ΑΔΕΔΥ Αιτωλ/νιας σε εγρήγορση για Πρωτομαγιά και απεργία 11ης Μαΐου



Σήμερα Τέταρτη 27 – 4 – 2001 στα γραφεία της Β΄ΕΛΜΕ  στο Αγρίνιο-πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση της Ε.Ε. του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και των διοικητικών συμβουλίων των πρωτοβαθμίων συλλόγων του δημοσίου στον νομό Αιτωλοακαρνανίας για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα.
1. ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
2.ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
3.ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
4. ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΕΛΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΩΝ
5.ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παράλληλα το Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας καλεί
σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτη 11 Μαΐου. Εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μπροστά στη νέα επίθεση που έχουν εξαπολύσει Κυβέρνηση και Τρόικα σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, του «μισθολογίου» των νέων περικοπών αλλά και του «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας», που «θεσμοθετεί» τη διαρκή λιτότητα και καταδικάζει ολόκληρη την κοινωνία στη φτώχεια, καλεί σε μαζική συμμετοχή:
• Στις αγωνιστικές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις, την Κυριακή 1η Μαΐου στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τα Συνδικάτα σε ολόκληρη τη χώρα.
• Στην 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιούν από κοινού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 11 Μαΐου.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι με τη συμμετοχή τους και την αγωνιστικότητά τους μπορούν να διαμορφώσουν μια νέα δυναμική, αντιδρώντας:
1. Στην πολιτική χιλιάδων απολύσεων σε Δημόσιο (συμβασιούχοι) και Ιδιωτικό Τομέα.
2. Στην πολιτική συνεχούς μείωσης μισθών και συντάξεων και διαρκούς αύξησης της ακρίβειας.
3. Στην πολιτική απαξίωσης του ρόλου των Δημοσίων Υπηρεσιών, συνολικής εκποίησης του Δημοσίου Τομέα, διαρκούς συρρίκνωσης του Κοινωνικού Κράτους και μεταφοράς του κόστους στους πολίτες, με μοναδικό κριτήριο την περιστολή δαπανών.
Για το Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Μπαιρακτάρης
Γεν. Γραμματέας: Πολίτης Χρήστος