GAIA

GAIA

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Φύτρωσαν δέντρα στα φρεάτια!

Φρεάτια που έχουν να καθαριστούν από κατασκευής προμηνύουν πλημμύρες στο Αγρίνιο. Όσα κατέγραψε ο φακός του agrinioreport.com.
OΟ Θεός να μας φυλάει, γιατί αν περιμένουμε απ’ τις υπηρεσίες του Δήμου και τη ΔΕΥΑ, … ζήτω που πνιγήκαμε! Χθες πήραμε μια μικρή μόνο γεύση. Η δυνατή πράγματι νεροποντή που έπληξε την περιοχή δημιούργησε αρκετά προβλήματα, το δε τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δεν σταμάτησε να χτυπά. Και δεν ήταν λίγα τα πλημμυρισμένα υπόγεια στα οποία χρειάστηκε τελικά να παρέμβει, όπως δεν ήταν λίγοι οι δρόμοι που μετετράπησαν σε χείμαρρους.
OΑυτά, παρά το γεγονός ότι το Αγρίνιο διαθέτει ένα απ’ τα καλύτερα συστήματα απορροής ομβρίων, που πολλές φορές έσωσε την πόλη από δυσάρεστες καταστάσεις. Τα φρεάτια, όμως, πολλά απ’ τα οποία έχουν να καθαριστούν από κατασκευής τους, δημιουργούν συνθήκες άκρως ανησυχητικές… έως επικίνδυνες. Και ναι, είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε απόλυτα με τον δήμαρχο, που στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έλεγε και ξανάλεγε ότι «ο Δήμος είναι μοναδικός», καθώς, πράγματι, φρεάτια στα οποία να έχουν φυτρώσει δέντρα (!!!!!!!) μόνο στο Αγρίνιο έχουμε δει…
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε τραβήχτηκαν χθες το μεσημέρι. Οι περισσότερες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κάποιες στο στην Άγιου Ιωάννου του Ριγανά, έξω απ’ το εκεί σχολικό συγκρότημα. Δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα φρεάτια είναι αδύνατο να απορροφήσουν έστω και μια σταγόνα νερού, αφού σε πολλά απ’ αυτά υπάρχει ένα παχύ στρώμα λάσπης, σε άλλα φύτρωσαν και αναφύονται δεντράκια και θάμνοι ή αγριόχορτα στην καλύτερη περίπτωση. Όσο για τα υπόλοιπα, είναι σκεπασμένα με σκουπίδια που παρασέρνει η βροχή και με τα ξερά φύλα που πέφτουν απ’ τα δέντρα.
OΚαι, φυσικά, δεν υπάρχουν δικαιολογίες εδώ.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
O
O
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
απο: agrinioreport