GAIA

GAIA

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η σωτηρία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος…

                   
             Γράφει ο Καθηγητής  Χρήστος Γερ. Σιάσος

Πριν από πέντε περίπου χρόνια η Χώρα μας άρχισε, να ζει με το άγχος της επόμενης ημέρας. Η οικογένεια, ο νέος και η νέα άρχισαν να ανησυχούν  για το μέλλον τους και πως θα εξασφαλίσουν μια θέση  εργασίας. Στη συνέχεια άρχισαν να βγαίνουν  στους δρόμους, στις πλατείες  και να διαμαρτύρονται προς την Κυβέρνηση η οποία  νομοθετεί μαζί με την τρόικα  για ακόμα πιο σκληρά μέτρα.
        Ο μισθωτός, ο μικρομεσαίος, ο αγρότης, άρχισε σιγά-σιγά να καταλαβαίνει τι του γίνεται όταν έβγαλε από το σεντούκι τις οικονομίες του για να πληρώσει τα χαράτσια της Εφορίας, της Δ.Ε.Η., την αύξηση στα καύσιμα, τα έξοδα του νοικοκυριού του, τις αυξημένες δαπάνες για τις σπουδές των παιδιών του και οι 300 της Βουλής να συνεχίζουν  να νομοθετούν  για ποιο μεγάλη μείωση των μισθών και συντάξεων, για απολύσεις εργαζομένων…    

           Το καλάθι της νοικοκυράς για να γεμίσει με προϊόντα, χρειάζεται τριπλάσια χρήματα, από προηγούμενες  χρονιές,  για να ταΐσει μια πενταμελή οικογένεια. Η Κυβέρνηση προσπαθεί  να επιβάλει και άλλους νέους φόρους, προκειμένου να εισπράξει  πολλά δις ευρώ για τους δανειστές της και τους Τραπεζίτες. Κάνει  το φάρμακο για τον καρκινοπαθή, τον καρδιοπαθή,  τον ανήμπορο άρρωστο Έλληνα απλησίαστο.  Νομοθετεί η Συγκυβέρνηση  για «κλείσιμο της Ελλάδας» στο καβούκι της και δεν νομοθετεί για ένα αναπτυξιακό έργο που θα φέρει ευημερία και ανάσα στον τόπο μας για τη σωτηρία του λαού της.   Οι  Έλληνες και οι Ελληνίδες εργαζόμενοι, στέγνωσαν…  δεν έχουν άλλα χρήματα να δώσουν.

Τον Ελληνικό λαό τον αποτελούμε όλοι εμείς  και όχι μόνο μερικοί από εσάς, κύριοι της Συγκυβέρνησης, που πρέπει να γνωρίζετε  ότι « Η σωτηρία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος» και επιβάλλεται να τηρείται απαρέγκλιτα και αποδεδειγμένα προς κάθε κατεύθυνση. Βρισκόμαστε σε κρίσιμη και επικίνδυνη κατάσταση, ας ελπίσουμε ότι οι Πολιτικοί μας και ιδίως οι Κυβερνόντες που έχουν ορκισθεί για την τήρηση του Συντάγματος, που σε κάποια σημεία  το παραβιάζουν, να σταματήσουν εδώ το ασφυκτικό κλίμα της «καταδίκης των Ελλήνων». Να βάλουν απ΄ ευθείας«κόκκινες γραμμές» στους  Ευρωπαίους Εταίρους μας, που στόχο έχουν να μας διαλύσουν, γιατί και εμείς από το 1979 είμαστε Ευρωπαίοι και δεν χρειάζεται  να προσθέτουμε και άλλη κοινωνική αδικία, έτσι ώστε αντί για τη διάσπαση της Ελλάδος να οδηγηθούμε στην δημιουργία της Μεγάλης Ελλάδος της Νέας Ελλάδος. Για να φθάσουμε  μέχρις εκεί θα πρέπει να αναζητήσουμε  καινούργιο Ηγέτη, γνήσιο πατριώτη που να έχει  περάσει από  έδρανα Υπουργικά να έχει έρθει σε «ρήξη» με το πολιτικό κατεστημένο και που σήμερα υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τις ιδέες του και τα έργα του αναμόρφωσε την Πελοπόννησο από την Κόρινθο μέχρι την Σπάρτη και την Καλαμάτα.