GAIA

GAIA

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Άνοιξε το πολυτελές Ξενοδοχείο «Marpessa» λίγο πριν το τέρμα της Παπαστράτου.

Marpessa-Hotel196802studiopaterakis.com
Νέο ξενοδοχείο στο Αγρίνιο 
Με έμπνευση το νερό που είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο του τόπου μας , με όνομα πριγκιπικό, με μεγάλη ιστορία, ένα νέο ξενοδοχείο στο Αγρίνιο άνοιξε τις πύλες του.  
Το «Marpessa» δίνει  νέα πνοή στο κτίριο λίγο πριν το τέρμα της οδού Παπαστράτου....

Κτίριο κατασκευασμένο στις αρχές της δεκαετίας του 1920, σε μια εποχή που το Αγρίνιο αποτελούσε κέντρο του εμπορίου καπνού στην Ελλάδα. Τότε που οι κατοικίες των εμπόρων αποτελούσαν σύμβολα ευημερίας και κύρους των ιδιοκτητών. Στο συγκεκριμένο κτίριο συστεγάζονταν η κατοικία και οι αποθήκες καπνού που συντηρούσε η τότε ιδιοκτήτρια οικογένεια, με έντονα τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της εποχής. Κτίριο κόσμημα της πόλης μέχρι σήμερα.
Η διάθεση να διασωθεί το κτήριο οδήγησε τη Μαριάννα και τον Κώστα Πιστιόλα στην απόφαση να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες του και να το αποκτήσουν. Σκοπός τους φυσικά να το αξιοποιήσουν και ο προσφορότερος τρόπος η μετατροπή του σε Ξενοδοχείο… Μετά από κόπους 11 ολόκληρων ετών, έργα τριών ετών και πολύ μεράκι , πλέον βλέπουν το όραμά τους να γίνεται πραγματικότητα. Το  υφιστάμενο κτήριο στο οποίο μετά από μεγάλη προσπάθεια διασώζονται όλα τα αυθεντικά διακοσμητικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία που του προσδίδουν το ιδιαίτερο της αξίας του επεκτάθηκε με την προσθήκη ενός νέου. Το «Marpessa» δεσπόζει πλέον σχεδόν στην καρδιά της πόλης.
Το όνομα του ξενοδοχείου μυθικό. “Marpessa”, η λατινική εκδοχή του ονόματος Μαρπήσσα, της κόρης του βασιλιά Ευήνου. Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, η Μαρπήσσα ανάμεσα στον θνητό Ίδα και το Θεό Απόλλωνα επέλεξε για σύζυγο τον πρώτο, φοβούμενη πως ο Απόλλωνας θα την εγκαταλείψει, επιλέγοντας μια ήρεμη, συμβατική ζωή. Ως σύμβολο σύνεσης λοιπόν η Μαρπήσσα έδωσε στους εμπνευστές αλλά και στον αρχιτέκτονα του ξενοδοχείου την ιδέα για ένα μέρος «λιτά πολυτελές». Και αυτή ακριβώς την αίσθηση δίνει με την πρώτη ματιά στον επισκέπτη το ξενοδοχείο των 4 αστέρων που δεσπόζει επιβλητικό στην Παπαστράτου, με τους πρώτους που απόλαυσαν τη φιλοξενία του να δηλώνουν κατενθουσιασμένοι
Ο επισκέπτης περνώντας την είσοδο της πάλαι ποτέ καπναποθήκης βρίσκεται στο φιλόξενο χώρο υποδοχής με το εντυπωσιακό τζάκι, την ενημερωμένη βιβλιοθήκη και τη μοναδική διακόσμηση για την οποία συνεργάστηκαν, διεθνείς οίκοι, ντόπιοι τεχνίτες και κατασκευαστές επίπλων από όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια του ισογείου βρίσκεται το bistro, ένα χώρο που μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του συνοδευόμενο από ελαφριά πιάτα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή το ποτό του με επιλεγμένες προτάσεις γεύσης το βράδυ. Στους τρεις ορόφους των δύο κτηρίων μπορεί κανείς να ξεκουραστεί, να εργαστεί ή να χαλαρώσει στα δωμάτια που έχουν διαμορφωθεί με πρωταρχικό σκοπό την άνετη διαμονή σε έναν φροντισμένο χώρο,
14 δωμάτια, 3 σουίτες, χώροι εστίασης, γυμναστήριο και κέντρο ευεξίας, όλα σε τόνους γήινους, χαλαρώνουν τον επισκέπτη που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει θεραπείες σπα στο νερό που αναβλύζει από ποτάμι που περνά κάτω από τα θεμέλια του κτηρίου και που τροφοδοτεί όλο το οίκημα. Το δε όνομα του σπα «9 λίμνες», έμπνευση του ιδιοκτήτη συνειρμικά με τις 9 λίμνες της περιοχής.
«Η επιτυχία του είναι στοίχημα της πόλης» ανέφερε κατά την παρουσίαση στους δημοσιογράφους ο Κώστας Πιστιόλας αναλύοντας πολλούς λόγους για τους οποίους το Αγρίνιο αξίζει και δικαιούται να καταστεί προορισμός. Υπογράμμισε πως το “Marpessa”  απευθύνεται και στους Αγρινιώτες  και όχι μόνο στους επισκέπτες στην πόλη. 
Όσοι περιηγήθηκαν στους χώρους του μπορούν να το επιβεβαιώσουν…
Marpessa-Hotel196887studiopaterakis.com
Marpessa-Hotel196848studiopaterakis.com
Marpessa-Hotel196802studiopaterakis.com
Marpessa-Hotel196790studiopaterakis.com 1
Marpessa-Hotel196475studiopaterakis.com
Marpessa-Hotel196471studiopaterakis.com
Marpessa-Hotel196399studiopaterakis.com
Marpessa-Hotel196358studiopaterakis.com
Marpessa-Hotel196354studiopaterakis.com
Marpessa-Hotel196325studiopaterakis.com
Marpessa-Hotel196317studiopaterakis.com
Marpessa-Hotel196311studiopaterakis.com
Marpessa-Hotel196219studiopaterakis.com