GAIA

GAIA

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΠΕΡΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

1363455682353
Ακούω πως τα καταστήματα θ’ ανοίγουν προαιρετικά  7 Κυριακές τον χρόνο, με προοπτική σιγά-σιγά να καθιερωθεί ως μέρος του ωραρίου. Δεν χρειάζεται να προσθέσω πως είμαι αντίθετος με το άνοιγμα των καταστημάτων. 
Η Κυριακή είναι αργία και τέτοια πρέπει να παραμείνει. Δεν πρόκειται τα καταστήματα να κάνουν περισσότερο τζίρο, γιατί δεν είναι το πρόβλημα ότι ο μέσος άνθρωπος δεν έχει χρόνο από την πολλή δουλειά, ούτε επειδή λόγω ουρών τις υπόλοιπες μέρες δεν προλαβαίνει να πάρει πράγματα από τα ράφια. Δεν έχει χρήματα.
Στην προκειμένη θέλω να ρωτήσω τους μαγαζάτορες: Εσείς δεν ήσασταν που κλαιγόσασταν ότι ...
έχει πέσει η κίνηση στα μαγαζιά σας λόγω των απεργιών, των πορειών και των διαδηλώσεων; Ότι γίνονται επεισόδια που αποτρέπουν τον κόσμο ν’ ανέβει στο κέντρο να ψωνίσει; Ότι οι τουρίστες απομακρύνονται και χαλάει η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό;
Εσείς δεν είστε που κάνετε καμπάνιες μέσα από τα κωλοκάναλα; Αλήθεια δεν έχετε ψηφίσει τους μαφιόζους με τους οποίους θέλετε να κάνετε deal; Δεν τους παρακαλάγατε για ευνοϊκές ρυθμίσεις ή δεν κάνατε τεμενάδες για να κάνουν τα στραβά μάτια; Πολλές φορές δεν ήταν μερικοί από εσάς που δεν κόβατε αποδείξεις ή κάνατε δήθεν εκπτώσεις με τεχνάσματα;
Μην μου πείτε ότι ούτε ένας από  εσάς δεν έγλειψε για να διοριστεί παιδί του σε καμιά θεσούλα; Υποστηρίζετε με τον τρόπο σας αυτή την “κουλτούρα”, οπότε μην απορήσετε αν τα Mall σας πάρουν παραμάζωμα ή τελικά βρεθείτε να δουλεύετε για λογαριασμό του κάθε Λάτση για πενταροδεκάρες. Τους δώσατε άλλοθι και τώρα ζητάτε συμμαχίες.
ΥΓ. Μην βρεθεί κανείς να πει ότι κάνω γενικεύσεις.