GAIA

GAIA

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

O Φωτόπουλος αποχωρεί από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα για τον συνδικαλισμό. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του μεγάλου συνδικαλιστή που τίμησε τόσα χρόνια. Ο Νίκος Φωτόπουλος, προειδοποίησε παράλληλα ότι υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της Ομοσπονδίας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. «Η ΓΕΝΟΠ πεθαίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανοιχτή επιστολή.
Ο κ. Φωτόπουλος ανήγγειλε ότι θα αποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, θα παραμείνει ωστόσο μέλος του ΔΣ της επιχείρησης, θέση στην οποία εξελέγη πρόσφατα ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Ο κ. Φωτόπουλος καταλογίζει ...........
έλλειψη ενότητας, σεβασμού, αλληλεγγύης και συναδελφικότητας στα μέλη της Ομοσπονδίας τονίζοντας ότι «Το μόνο που υπάρχει είναι απίστευτο μίσος, κακίες, μικροψυχίες, απολίτικες συμπεριφορές και σχεδιασμοί απαξίωσης και διάλυσης».
Σε δήλωσή του τέλος αναφορικά με την αύξηση του τέλους υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ο κ. Φωτόπουλος επισημαίνει ότι « Η αύξηση αυτή είναι ένα ακόμα χαράτσι στις πλάτες των εκατομμυρίων φτωχών και άνεργων συνανθρώπων μας που σκοπό και στόχο έχει να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα που δημιουργήθηκαν στο ΛΑΓΗΕ από την εφαρμογή των απαράδεκτων αποφάσεων όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 13 ετών στον τομέα της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας».
Προφανώς ο κ. Φωτόπουλος επέλεξε τη θέση του δ.σ. της ΔΕΗ αντί της ΓΕΝΟΠ που πράγματι είναι ανύπαρκτη. Ίσως ως μέλος του δ.σ. να είναι καλύτερα αμoιβόμενος και να κάνει και καλύτερη τη δουλειά που θα του αναθέσει το νέο του αφεντικό… ο Τσίπρας. Ίσως πάλι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρόεδρος της επιχείρησης.
Αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι τώρα που η ΓΕΝΟΠ διαλύεται, που δεν υπάρχουν χρήματα στη ζούλα, χορηγίες και λεφτά κάτω από το τραπέζι για συνέδρια, ο καπετάνιος να εγκαταλείπει το πλοίο που βουλιάζει.
Ποιος ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι ο Φωτόπουλος θα μείνει στην ιστορία ως ένα κλασικό παράδειγμα του πώς οι συνδικαλιστές έχουν μερίδιο ευθύνης στο βούλιαγμα της χώρας.
Από factorx