GAIA

GAIA

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Σε διαθεσιμότητα από τη Δευτέρα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων



Σε διαθεσιμότητα από τη Δευτέρα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων
Την προσεχή Δευτέρα, 22 Ιουλίου, τίθενται σε διαθεσιμότητα, 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, οι οποίοι προέρχονται από τα επαγγελματικά λύκεια και τις καταργηθείσες σχολές. Συνολικά, οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν ...περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.
 
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Έθνος, ο σχεδιασμός προβλέπει την υποχρεωτική μετάταξη 4.933 καθηγητών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών).
Άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.
Η τελική λίστα με τα ονόματα αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου και μόλις γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας κατάταξης.


http://www.ertopen.com