GAIA

GAIA

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ανησυχία Καραμανλή για το μνημονιακό Γολγοθά- Φιλικό αντάμωμα, με 15μελή ομάδα τέως και νυν συνδικαλιστώνΤην πρωτοβουλία της διοργάνωσης την είχε ο πρώην βουλευτής του νομού μας και πρόεδρος της ΠΑΔΗΚ Απόστολος Κωστόπουλος.


Φιλικό αντάμωμα, με 15μελή ομάδα τέως και νυν συνδικαλιστών, υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών και πολιτών που ασκούν επιρροή σε κοινωνικές ομάδες, είχε προ δεκαημέρου στην Αθήνα, ο πρώην πρωθυπουργός ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, όπως μάθαμε, την είχε ο πρώην βουλευτής του νομού μας και πρόεδρος της ΠΑΔΗΚ Απόστολος Κωστόπουλος....
Εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής παράταξης ΠΑΔΗΚ από την Αθήνα (Δ. Αθανασόπουλος, Π. Γαλανόπουλος, Ε. Κατόπης), τη Θεσσαλονίκη (Δ. Ράπτης), τις Σέρρες (Σ. Αθανασούλης), την Ήπειρο  (Ερ. Αθανασίου-Γ. Κολιός), τη Λάρισα (Δ. Ματζαρίδης-Σ. Χυτούδης), Τρίκαλα (Γ. Αντωνάκης), Μεσσηνία (Π. Ηλιακίδης), Ηλεία (Γ. Βασιλόπουλος), Κυκλάδες (Α. Λιβάνιος), Κόρινθος (Γ. Δούρος), Πάτρα (Κ. Νικολέζος), επί τέσσερις και πλέον ώρες συζήτησαν τα παλιά και σχολίασαν την επικαιρότητα.
Με ιδιαίτερο και φιλικό ενδιαφέρον, ο πρώην Πρωθυπουργός, άκουσε τις απόψεις του καθενός για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών και για το γενικότερο πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί  στις περιφέρειές τους. Παρά τη γνωστή τακτική του Προέδρου, περισσότερο να ακούει παρά να μιλάει, δεν απέφυγε να συμμερισθεί τις ανησυχίες τους για τη μνημονιακή κατάσταση που επικρατεί σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και για τα επώδυνα μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος του λαού.
Παρότι αποφεύγουν οι συνομιλητές του Καραμανλή να αναφερθούν σε λεπτομέρειες, αφήνουν  να εννοηθεί πως ο πρόεδρος  είναι παρών αλλά όχι δεδομένος Ακούει απόψεις και ανταλλάσσει σκέψεις όχι μόνον με πολιτικούς και επιχειρηματίες αλλά και με απλούς πολίτες είναι πεπεισμένος πως προεκλογικά το 2009 ειπώθηκαν εκ μέρους του, δύσκολες αλλά και αναγκαίες αλήθειες που έπρεπε να ακουστούν Ανησυχεί για το εφιαλτικό ράλλυ της ανεργίας, την εξαθλίωση των πολιτών και τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής Αντίβαρο στο μνημονιακό αλυσόδεμα της χώρας είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης του λαού, ο εθνικός σχεδιασμός και η πολιτική σταθερότητα και καθώς καταρρίπτονται καθημερινά τα υποβολιμαία ψεύδη και τα αθλίως υπονοούμενα σε βάρος του σχόλια, αναλογίζεται με πικρία, την τεράστια ζημιά που προξένησαν στη χώρα μας και ιδιαίτερα η ματαίωση των συμφωνιών για τους ρώσικους αγωγούς που αναμφισβήτητα στέρησαν δια παντός τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της πατρίδας μας έναντι των γειτόνων μας…
Τα περασμένα μεσάνυχτα της ώρας διέκοψαν την εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Κώστα Καραμανλή και αφού την επισφράγισαν με αναμνηστικές φωτογραφίες μέσω κινητών, ο καθένας πρότεινε στον πρώην Πρωθυπουργό «ινκόγκνιτο» επισκέψεις στις περιφέρειές τους.
Η ΠΑΔΗΚ πάντως σχεδιάζει για το φθινόπωρο πανελλήνιο αντάμωμα όλων των πρώην μελών της.