GAIA

GAIA

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση για όλους έως 30 Αυγούστου ανεξαρτήτως ΑΦΜ


Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση για όλους έως 30 Αυγούστου
Εν μετρία συγχύσει τελούς υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών καθώς οι εμπλοκές που παρουσιάζονται στην υποβολή των φορλογικών δηλώσεων είναι μεγάλες και ανυπέρβλητες. Αφού το σύστημα κατέρρευσε ...την ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής δήλωσης για τους τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2, η ΓΓΠΣ εισηγήθηκε και -όπως όλα δείχνουν πήρε- σιωπηρή παράταση για όλες τις δηλώσεις έως τις 30 Αυγούστου.


Επειδή όμως αυτή η πολιτική πρωτοβουλία ελήφθη σε νεκρό χρόνο και χωρίς την έγκριση της τρόικας ο Χάρης Θεοχάρης αφ΄νει ανοιχτό το ενδεχόμενο να θεωρηθούν εκπρόθεσμες όσες δηλώσεις υποβληθούν μετά την ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί. Το σύστημα του taxis δεν θα μπλοκάρει όσους προσπαθούν να υποβάλλουν εκπρόθεσμα δηλώσεις αλλά δεν θα γνωρίζει κανείς αν θα υπάρχει πρόστιμο ή όχι.
Σημειώνεται ότι εάν μια δήλωση υποβληθεί εκπρόθεσμα, δεν λαμβάνονται  υπ' όψιν οι αποδείξεις για μείωση του φόρου, ενώ υπάρχει προσαύξηση στο φόρο 1%. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται εάν οι δηλώσεις που θα υποβάλλονται μετά τη λήξη των προθεσμιών θα θεωρούνται εκπρόθεσμες ή όχι.
Το σύστημα υποδοχής των φορολογικών δηλώσεων μέσω Ίντερνετ θα παραμείνει ανοιχτό έως 30 Αυγούστου, ανεξαρτήτως ΑΦΜ. 

sofokleousin