GAIA

GAIA

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Πρώτη γνωριμία με το Beach Tennis

Ένα νέο άθλημα θα επιχειρήσει να γνωρίσει η Ομόνοια Ναυπάκτου στον κόσμο της περιοχής και τους λάτρεις του τένις και της παραθαλάσσιας ρακέτας αυτή την Κυριακή 21 Ιουλίου. Πρόκειται για το Beach Tennis, που αποτελεί κάτι ενδιάμεσο των δύο αθλημάτων.
Αυτή την Κυριακή, στις νέες εγκαταστάσεις της Ομόνοιας, στην παραλία της...
Παλαιοπαναγιάς, πίσω από το Almyra Club, τα μέλη του συλλόγου θα έχουν την ευκαιρία να υποδεχτούν όποιον θέλει να γνωρίσει το νέο αυτό άθλημα, να εξηγήσει τους κανόνες και τον τρόπο παιχνιδιού αλλά το κυριότερο να βάλει τον κόσμο της Ναυπάκτου να ασχοληθεί στην άμμο με τις ρακέτες και το Beach Tennis. Η όλη εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12.00 και θα συνεχιστεί έως αργά το απόγευμα έχοντας αφενός παιδευτικό χαρακτήρα αφετέρου στόχο τη διασκέδαση.
Λίγα λόγια για το παιχνίδι:
Το Beach Tennis παίζεται σε γήπεδο διαστάσεων 16X8 χωρισμένο στη μέση με ένα φιλέ που βρίσκεται σε ύψος 1,70 μ. Οι γραμμές που ορίζουν το γήπεδο αποτελούν και αγωνιστικό του χώρο. Το έδαφος αποτελείται από επίπεδη άμμο, όσο πιο ομοιόμορφη γίνεται. Η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από ένα ή δύο άτομα. Για αυτή την Κυριακή ο συμπαίκτης είναι απαραίτητη προϋπόθεση καθώς όλοι οι αγώνες θα γίνουν με ομάδες δύο ατόμων, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας.
Τα μπαλάκια είναι χαμηλής συμπίεσης ώστε να μην αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες (στάδιο 2) ενώ οι ρακέτες μοιάζουν με αυτές της παραλίας αποτελούμενες κατά κύριο λόγο από πολυμερικά υλικά. Στην εκδήλωση της Κυριακής ο καθένας έχει τη δυνατότητα να φέρει και τη ρακέτα της επιθυμίας του, που να μην έχει όμως πλέγμα, όπως αυτές της κανονικής αντισφαίρισης.
Ο κάθε αγώνας παίζεται στα δύο νικηφόρα σετ και η καταμέτρηση γίνεται με τη μέθοδο του σετ πλεονεκτήματος (Advantage Set). Η ομάδα που κερδίζει πρώτη έξι games κερδίζει ένα σετ με την προϋπόθεση πως έχει δύο σετ διαφοράς από τον αντίπαλο. Το σκορ για την ομάδα που κερδίζει τον πρώτο πόντο είναι 15, στον δεύτερο πόντο 30, στον τρίτο 40 ενώ ο τέταρτος του δίνει το game. Αν οι δύο ομάδες έχουν από τρεις πόντους τότε ο τέταρτος πόντος κρίνει τον νικητή του game (δεν υπάρχει Advantage).
Οι δύο ομάδες αλλάζουν γήπεδο σε κάθε μονό game και στο τέλος κάθε σετ. Οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να σερβίρουν εναλλάξ σε κάθε game, δηλαδή αν ο Α αθλητής σερβίρει στο πρώτο game τότε ο Β θα πρέπει να σερβίρει στο τρίτο game κ.ο.κ. Δεύτερο σέρβις δεν υπάρχει. Αν η μπάλα βγει άουτ ή μείνει στο φιλέ θεωρείται παράβαση ενώ αν ακουμπήσει το πάνω μέρος του φιλέ και καταλήξει στο άλλο γήπεδο θεωρείται ορθή ενέργεια και το παιχνίδι συνεχίζεται.
Σε γενικές γραμμές αυτοί είναι και οι κανόνες διεξαγωγής του παιχνιδιού. Εύκολοι ή δύσκολοι, ένας τρόπος υπάρχει να το ανακαλύψει κανείς. Μπαίνοντας στη διαδικασία να δοκιμάσει να παίξει. Πάρτε λοιπόν τους φίλους σας και τις ρακέτες σας και επιχειρήστε το αυτή την Κυριακή 21 Ιουλίου στις νέες εγκαταστάσεις της Ομόνοιας, στην παραλία της Παλαιοπαναγιάς, πίσω από το Almyra Club. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η διασκέδαση εγγυημένη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως το συγκεκριμένο άθλημα είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα παραλίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με φανατικούς φίλους.
lepantomag