GAIA

GAIA

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ν. Φαρμάκης: «Τώρα θυμήθηκαν τους ΤΟΕΒ»


Με αφορμή την  ανακοίνωση τύπου του συνδυασμού του κ. Κατσιφάρα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του αρδευτικού δικτύου στο Νομό Αιτ/νίας, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας με το συνδυασμό «Ανδρέας Κατσανιώτης, μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας» κ. Νεκτάριος Φαρμάκης επισημαίνει τα εξής:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Κατά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την 14-3-2011 (ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ) και παρουσία του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Σκανδαλίδη, ετέθη από την μείζονα αντιπολίτευση το ζήτημα της άρδευσης και φυσικά το κατεπείγον της επίλυσης του θέματος των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ....

Κατηγορήθηκε τότε η περιφερειακή αρχή «για θεωρητικές προσεγγίσεις των αγροτικών ζητημάτων, έλλειψη γενικότερου σχεδιασμού στον πρωτογενή τομέα παραγωγής αλλά και αδυναμία λήψης αποφάσεων για προβλήματα που απειλούν άμεσα την βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα».
Σήμερα, τρία χρόνια μετά και ενώ τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει σχετικά με το θέμα αυτό, ο κ.Κατσιφάρας επιλέγει και πάλι την προσφιλή πολιτική του Μαυρογιαλούρου για να μας πείσει για το ενδιαφέρον του. Δηλώνει λοιπόν σήμερα και μάλιστα προεκλογικά ότι «μείζον ζήτημα για τον συνδυασμό του, αποτελεί ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση του δικτύου άρδευσης στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και η αναβάθμιση γενικότερα όλων των τοπικών κοινοτήτων μέσα από αναπτυξιακά έργα, τα οποία θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».
Και διερωτάται κανείς εύκολα : Ποιος ήταν Περιφερειάρχης τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Τώρα προέκυψε το ζήτημα των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ; Γιατί τώρα ξαφνικά το ζήτημα έγινε μείζον για τον συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη; Μήπως μετά τις κορδέλες που έκοψε έχει έρθει η ώρα του «ταξίματος» για ευνόητους λόγους ;
Η πραγματικότητα είναι απλή. Το πρόβλημα της άρδευσης υπάρχει εδώ και χρόνια και είχε τεθεί υπόψη του κ.Κατσιφάρα μετ’ επιτάσεως. Τα χρόνια πέρασαν και το αποτέλεσμα : ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΠΗΛΙΚΟ. Όλα τ’ άλλα είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο κ.Κατσιφάρας εκπροσωπεί το παλιό που μας έχει φτάσει ως εδώ. Εκπροσωπεί την πολιτική που υπηρέτησε πιστά ως κομματικό στέλεχος και που έχει να κάνει με πολλά λόγια και καθόλου έργα.
Όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για την Αιτωλοακαρνανία, σε σημείο μάλιστα που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί επικίνδυνος για τον τόπο μας.
Οι Αιτωλοακαρνάνες είναι σίγουρο ότι όλα αυτά τα γνωρίζουν αφού τα βιώνουν.
Σίγουρο είναι επίσης ότι όλα αυτά θα απαντηθούν καταλλήλως στην κάλπη.