GAIA

GAIA

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις της 5ης «Χριστιανικής Αγάπης»

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ - ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ»

  




Με την παρουσία και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ.κ. Κοσμά, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή, 11 Μαΐου 2014, οι εκδηλώσεις της 5ης «Χριστιανικής Αγάπης» που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ενότητος και Μελέτης - Προβολής των Ελληνικών Αξιών «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», με την ευκαιρία της λήξεως των πνευματικών ευκαιριών που διοργάνωσε ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου καθώς και του πέρατος των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για την περίοδο 2013-2014.....


Τις εκδηλώσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα στον περίβολο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, τίμησαν με την παρουσία τους ιερείς πολλών ενοριών του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, ενώ η συμμετοχή του κόσμου ήταν και φέτος αθρόα ξεπερνώντας σε αριθμό κάθε προηγούμενη χρονιά.

Σε όλους τους συμμετέχοντες προσκεκλημένους παρατέθηκε κοινό δείπνο («Αγάπες»)κατά τα πρότυπα της πρώτης Εκκλησίας στα πρωτοχριστιανικά χρόνια. Ακολούθησαναναστάσιμοι ύμνοι από τους Ιεροψάλτες Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου & Ιεροψάλτες Αγρινίου, τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, καθώς καιποντιακοί χοροί από τα παιδιά του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς» και από το Χορευτικό Τμήμα του Κατηχητικού Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Η φετινή Χριστιανική Αγάπη ήταν αφιερωμένη στον αγώνα προς επιβίωση και στη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Νεότουρκους. Κατά την εκδήλωση, προβλήθηκε το νέο DVD του πατρός Κωνσταντίνου Καντάνη «Οι υιοί των Κομνηνών»(εκδόσεις Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου).

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση των 60 εθελοντών καθηγητών και καθηγητριών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. ΚΟΣΜΑ, ο οποίος και έκλεισε την εκδήλωση.

Η 5η Χριστιανική Αγάπη καλύφθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ TV, τον οποίο και ευχαριστούμε. Για όσους επιθυμούν να δουν το video ολόκληρης της εκδήλωσης, αυτό θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στην Ιστοσελίδα του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (www.agiosdimitrios-agrinio.gr)

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες προσκεκλημένους καθώς και όλες τις κυρίες που ετοίμασαν φαγητό, το οποίο προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε:

Ø         Στους κ.κ. Ευστάθιο Βάρδια και Ιωάννη Σάββα, διευθυντές του 2ου και του 6ουΓυμνασίου Αγρινίου, για την παραχώρηση και φέτος της άδειας στεγάσεως, στο κτηριακό συγκρότημα του 2ου και 6ου Γυμνασίου Αγρινίου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για το σχολικό έτος 2013-2014 καθώς και για τη γενικότερη στήριξή τους στο κοινωνικό έργο της Ενορίας μας.

Ø         Στους 60 εθελοντές καθηγητές και καθηγήτριες, οι οποίοι δίδαξαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μαθήματα της ειδικότητάς τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», κατά το σχολικό έτος 2013-2014. Σημειώνεται ότι φέτος, τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το οποίο διοργάνωσε η Ενορία Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, παρακολούθησαν 508 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου (έναντι 364 μαθητών και μαθητριών κατά τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του φροντιστηρίου).

Ø         Στις 170 εθελόντριες που καθημερινώς προσφέρουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις υπηρεσίες τους στα Συσσίτια της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου, τα οποία διοργανώνονται από την Ενορία Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων αδελφών μας, στους οποίους προσφέρονται καθημερινά συσσίτια από την Ευαγγελίστρια έχει ανέλθει σε 287.

Έλαβαν έπαινο και βεβαίωση για την προσφορά διδακτικού έργου και για τη μεγάλη εθελοντική συμβολή τους στο κοινωνικό έργο της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, οι εξής εθελοντές καθηγητές & καθηγήτριες ενισχυτικών μαθημάτων της Εκκλησίας σχολικού έτους 2013-2014 στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», (η αναφορά είναι κατ' αλφαβητική σειρά, με βάση το επώνυμο):

Ονοματεπώνυμο
Ειδικότητα
Αλεξάνδρα Αθανασοπούλου
Φιλόλογος
Ξανθή Αλετρά
Φιλόλογος
Αναστασία Αρκουμάνη
Μαθηματικός
Θεόδωρος Βάτσιος
Φιλόλογος
Νικόλαος Βελαέτης
Καθηγητής Νοσηλευτικής
Ιωάννης Γιαννακόπουλος
Καθηγητής Πληροφορικής
Σοφία Γκιρτοβίτη
Φιλόλογος
Βασιλική Δελημήτσου
Φιλόλογος
Δημήτριος Διαμαντής
Μαθηματικός
Παναγιώτης Δρέλλιας
Μαθηματικός
Ειρήνη Κακαβιά
Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων
Αικατερίνη Καπλάνη
Φιλόλογος
Παναγιώτης Καραγεώργος
Φυσικός
Ελένη Καραγεώργου
Φιλόλογος
Σπυριδούλα Καρφή
Φιλόλογος
Ιωάννα Κασιδιάρη
Φιλόλογος
Κωνσταντίνα Κασούμη
Φυσικός
Ειρήνη Κατσακιώρη
Φιλόλογος
Μαρία Κατσιάδα
Φιλόλογος
Νικόλαος Κολτσίδας
Φιλόλογος
Μαρία Κουτσογούλα
Φιλόλογος
Λευκοθέα Κρανιά
Φιλόλογος
Ιωάννα Κύρκου
Φιλόλογος
Φωτεινή Κωνσταντίνου
Χημικός
Αγαθή Λαζούρα
Φιλόλογος
Θεοφανία Λιάγκα
Μαθηματικός
Χρήστος Μαμασούλας
Φυσικός
Ελένη Μανθοπούλου
Φιλόλογος
Λάμπρος Μεραντζής
Φυσικός
Δημήτριος Μπαλωμένος
Μαθηματικός
Κασσιανή Μπαλωμένου
Φιλόλογος
Γεώργιος Μπίζος
Χημικός
Παναγιώτης Μποκώρος
Φυσικός
Μαρία Μπώκου
Φυσικός
Αθανάσιος Νταλιάνης
Οικονομολόγος
Γεώργιος Παζαράκης
Χημικός
Χρήστος Παναγιώτου
Φιλόλογος
Δημήτριος Παπαδάκης
Φιλόλογος
Ξενοφών Παπανικολάου
Μαθηματικός
Άννα Παπαχρήστου
Φιλόλογος
Ελένη Πατσαούρα
Φιλόλογος
Ευγενία Πέτρα
Μαθηματικός
Δημήτριος Ροζίκ
Μαθηματικός
Βασιλική Σταμούλη
Μαθηματικός
Αλεξάνδρα Σταρακά
Οικονομολόγος
Σπυρίδων Στεργιάκης
Φυσικός
Σπυρίδων Στίγκας
Μαθηματικός
Ιωάννης Σώλος
Μαθηματικός
Ελένη Σωχωρίτη
Φιλόλογος
Μιχαήλ Τζούμας
Μαθηματικός
Ελένη Τσάμη
Μαθηματικός
Νεκτάριος Τσέλιος
Μαθηματικός
Βαρβάρα Τσέλιου
Μαθηματικός
Αλεξάνδρα Τσιάκαλου
Φιλόλογος
Χρήστος Τσιπογιάννης
Φυσικός
Ευάγγελος Τσουκάρας
Φιλόλογος
Βασιλική Φλώρου
Βιολόγος
Θεοδώρα Φωτίου
Φιλόλογος
Βασίλειος Χουλιάρας
Μαθηματικός
Γεώργιος Χορταριάς
Φιλόλογος