GAIA

GAIA

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Φιλανθρωπικό τουρνουά στην Πάλαιρο

055
049017022Ημέρα γιορτής, αγάπης, αισιοδοξίας και ανθρωπιάς ήταν η χθεσινή 29/12/2013, για όλους όσους παρευρέθηκαν στο Δημοτικό γήπεδο Παλαίρου...... και στο φιλανθρωπικό τουρνουά που διεξήχθη από το Δήμο με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου “Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης”. Ο σύλλογος αυτός έχει σαν σκοπό τη στήριξη αυτιστικών ατόμων, που έπειτα από κάποια ηλικία, λόγω απώλειας των γονέων τις περισσότερες φορές, βρίσκονται μόνοι στη ζωή και αδύναμοι να επιβιώσουν καταλήγουν σε κάποιο άσυλο. Ο Σύλλογος επίσης στοχεύει στη δημιουργία μιας στέγης φιλοξενίας αυτιστικών ατόμων στο Μεσολόγγι όπου και εδρεύει, όπως μας είπε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου κ. Δημόπουλος που παρευρέθηκε στη γιορτή και μίλησε μετά το πέρας των αναμετρήσεων.
   Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος και όλος ο πολιτικός κόσμος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας,παράγοντες των ομάδων όπως και αρκετά μέλη αυτών, γονείς, φίλαθλοι αλλά και συμπολίτες μας με ζεστή καρδιά.
Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στα παιδιά που αγωνίστηκαν για έναν τέτοιο αγαθό σκοπό, αλλά και στο διαιτητικό τρίο που είχε λίγο χρώμα από Σούπερ Λιγκ, με τον Ντίτσο Γεράσιμο και τους βοηθούς του κ. Σαράφογλου και Φραγκούλη, που στήριξαν με την παρουσία τους αυτή τη φιλανθρωπική προσπάθεια όλων μας και τους ευχαριστούμε.
    Αναλογισμός αυτής της προσπάθειας ήταν το ποσό των 2.000 ευρώ, χρήματα που ευχόμαστε όλοι μας να απαλύνουν τον πόνο, να βοηθήσουν και να καλυτερέψουν το δυνατόν περισσότερο κάποιους από τους συνανθρώπους μας που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.
   Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, το τουρνουά άρχισε με τους δικούς μας μικρούς, του ΑΟ Πλαγιάς, να αντιμετωπίζουν τους… όχι τόσο μικρούς όπως μπορούμε να δούμε παρακάτω, του ΠΑΣ Αμβρακικού. Η παιδική μας ομάδα βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παιδιών, δέχθηκε άλλα 4. Τελικό 5-1. Το γκολ της τιμής το πέτυχε ο Καταγής Ελευθέριος με δυνατό σουτ και αφότου είχε βρεθεί μόνος του στην πλάτη της άμυνας του Αμβρακικού, ένα λεπτό πριν τη λήξη.
Στον δεύτερο αγώνα βρέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες των Ιώνων Αγίου Νικολάου και του ΑΟ Παλαίρου. Νικητής ήταν ο ΑΟ Παλαίρου με σκορ 3-0 παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο απέναντι σε ένα πολύ συμπαθητικό και πολλά υποσχόμενο σύνολο.
    Τελικός του τουρνουά μεταξύ των γηπεδούχων και του ΠΑΣ Αμβρακικού. Ο ΑΟ Παλαίρου προηγήθηκε έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλντυ και στη συνέχεια ο Αμβρακικός ισοφάρισε. Όμως η πραγματικά καλή ομάδα της Παλαίρου, αν και υστερούσε σε σωματική διάπλαση, δεν υστερούσε καθόλου σε ταλέντο, σε δύναμη και ομαδικότητα. Κατάφερε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ σε 3-1 και στέφθηκε δικαίως πρωταθλήτρια του τουρνουα!
fcplagias
Alexis