GAIA

GAIA

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά για το πάρκο-όλη η απόφαση


epi-dikastirio-agriniou1
Χωρίς νομικό εμπόδιο θα συνεχιστούν τα έργα ανάπλασης του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου. Σήμερα γνωστοποιήθηκε η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων στα οποία προσέφυγαν πολίτες που αντιδρούν στις εργασίες  .
Η πρόεδρος Πρωτοδικών Αγρινίου απέρριψε τα  ασφαλιστικά μέτρα  και ως εκ τούτου συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες.
Ολόκληρη η απόφαση για το πάρκο
Στην απόφαση της η πρόεδρος Πρωτοδικών Αγρινίου κ. Μαρία Χατζηανδρέα, μπαινει ...
στην ουσία της υπόθεσης και των διαμαρτυριών για τις κοπες δέντρων κλπ παρεμβασεις που προκαλουν τις διαμαρτυρίες και αναφέρει πως «…αφού έλαβε υπόψη ότι για την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 57 του ΑΚ, δεν αρκεί μόνο η προσβολή της προσωπικότητας κάποιου με τη διατάραξη των ζωτικών περιβαλλοντικών του στοιχείων αλλά απαιτείται επιπλέον η προσβολή να είναι παράνομη, ότι τα πολιτικά δικαστήρια μπορούν παρεμπιπτόντως να προβούν στον έλεγχο της νομιμότητας των πράξεων της διοίκησης όχι όμως στον έλεγχο της ουσιαστικής βασιμότητας αυτών, ότι με την αριθ.293/2013 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίφθηκε η αίτηση των αιτούντων για την αναστολή εκτέλεσης των διοικητικών πράξεων, δυνάμει των οποίων εκτελείται το έργο, το ότι η ανάπλαση του Παπαστρατείου Πάρκου είναι επιβεβλημένη, το ότι εκ των 64 δένδρων που προβλέπεται ότι θα εκριζωθούν για να γίνει δυνατή η πραγματοποίηση των εργασιών ανάπλασης, τα 33 είναι λεύκες γερασμένες, σάπιες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών, οι δε 10 εξ αυτών ήδη είναι πεσμένες εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων που είχαν σημειωθεί στο παρελθόν, το ότι υπάρχουν προβλέψεις για την φύτευση νέων δένδρων και θάμνων, και αφού έλαβα υπόψη επίσης την ωφέλεια που θα προκύψει από την πραγματοποίηση του έργου της ανάπλασης του εκτάσεως 55 στρεμμάτων περίπου, πάρκου, αλλά και τις συνέπειες που θα έχει οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υλοποίηση των εργασιών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου καθώς και το ότι παρευρίσκεται καθημερινώς κατά την εκτέλεση των εργασιών, υπάλληλος του δασαρχείου που επιβλέπει την τήρηση του πίνακα υλοτομίας, όλων των ανωτέρω εντελώς συνοπτικά αναφερομένων, απορρίπτει το αίτημα περί προσωρινής διαταγής.»
Η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων αποτελει «νίκη του αυτονόητου», σύμφωνα με ανακοίνωση της Κινησης πολιτών υπέρ της ανάπλασης του πάρκου:
«Ανακοινώθηκε πριν από λίγο (πρωϊ Παρασκευής) η απόφαση του δικαστηρίου του Αγρινίου, στην αίτηση ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ που είχαν καταθέσει οι αγρινιώτες που αντιτίθενται στα έργα Ανάπλασης του Δημοτικού Πάρκου μας.
Στη χθεσινή διαδικασία που διήρκησε πάνω από 2 ώρες η ΚΊΝΗΣΗ μας δια του πληρεξουσίου δικηγόρου μας Γιώργου Κωστακόπουλο, πραγματοποίησε παρέμβαση υπέρ της ανάπλασης του Πάρκου και ταυτόχρονα κατέθεσε στη δικαστή που εξέταζε την αίτηση την ανακοίνωση-πρόσκληση της ΚΙΝΗΣΗΣ μας με 400 περίπου υπογραφές αγρινιώτων που την στηρίζουν( ο κατάλογος διευρύνεται συνεχώς και αργότερα θα αναρτήσουμε και πάλι όλα τα ονόματα).
Από την πλευρά της «κραυγάζουσας» μειοψηφίας την αίτηση 34 πολιτών υποστήριξε ο συνήγορος του κ. Γαλαζούλα ενώ τις θέσεις του Δήμου Αγρινίου ανέπτυξε ο κ. Γεωργίου.
Μεγάλη εντύπωση και συζήτηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπησης της πλευράς του αναδόχου του εργού καθώς η αίτηση Ασφαλίστικών Μέτρων στρεφόταν και κατά της εταιρείας που έχει αναλάβει τα έργα ανάπλασης (για αυτό το θέμα θα εκδοθεί αργότερα σχετική ανακοίνωση της ΚΙΝΗΣΗΣ μας).
Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ-ΤΩΡΑ χαιρετίζει την απόφαση του δικαστηρίου του Αγρινίου, που σημειωτέον ακολουθεί την απόφαση του Σ.τ.Ε. , την θεωρεί νίκη της στοιχειώδους λογικής και της νομιμότητας και καλεί τον ανάδοχο του έργου άμεσα να συνεχίσει τις εργασίες στο ΠΑΡΚΟ.
*ΑΡΓΌΤΕΡΑ (σήμερα)  θα αναρτήσουμε στη σελίδα μας στο FCB περισσότερες λεπτομέρειες για την δικαστική απόφαση, τα ονόματα που υπέγραψαν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων -34 άτομα- νέο αναθεωρημένο κατάλογο ονομάτων που συμμετέχουν και υποστηρίζουν την ΚΙΝΗΣΗ μας, καθώς και ανακοίνωση για τον ανάδοχο του έργου.
Η σελίδα μας στο FCB είναι: www.facebook.com/anaplastetoparko
Το email μας είναι: anaplasitora@gmail.com»