GAIA

GAIA

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Live το συνέδριο της ΚΕΔΕ – Δεύτερη μέρα



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η δεύτερη ημέρα εργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στα Γιάννενα που ξεκίνησε στις 10.00, με τη χθεσινή ημέρα πάντως να κλείνει χωρίς απαντήσεις για το θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ των δήμων αλλά και για το θέμα των εκλογών ( Δείτε το συνέδριο live).
Σήμερα θα συνεχιστούν οι τοποθετήσεις δημάρχων και αυτοδιοκητικών παραγόντων,
ωστόσο η προσοχή όλων στρέφεται στην ομιλία του πρώην δημάρχου Χανιών και νυν υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιου για το ΕΣΠΑ, Κυριάκο Βιρβιδάκη, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν χτυπήσει «καμπανάκια» για απώλειες κονδυλίων.
Λίγο αργότερα στις 12.30 παρουσία του κ. Βιρβιδάκη σε διπλανή αίθουσα από αυτή του συνεδρίου, θα γίνει από εκπροσώπους πέντε Ελληνικών τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων η παρουσίαση των αναπτυξιακών ευκαιριών του Jessica.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας ξεχωρίζουν και  οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των αυτοδιοικητικών  παρατάξεων στην ΚΕΔΕ (Ασκούνης, Τζανακούλης, Ιωακειμίδης, Τζόκας και Παντελάκη). Στο παρασκήνιο γίνονται από χθες προσπάθειες για την ύπαρξη ενός κοινού ψηφίσματος που θα τεθεί σε ψηφοφορία στο συνέδριο λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών το απόγευμα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι εφικτό καθώς εκτός του ΚΚΕ που παραδοσιακά εκδίδει δικά του ψηφίσματα, πλην του βασικού της ηγεσίας της ΚΕΔΕ κυκλοφορούν και άλλα κείμενα.