GAIA

GAIA

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Με αιχμές κατά της δημοτικής αρχής Ακτίου Βόνιτσας ανεξαρτητοποιήθηκε ο Παντελής Αποστολάκης
       Παρελθόν από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»  του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Νίκου Σολδάτου, αποτελεί από χθες ο Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας Αποστολάκης Παντελής, αφήνοντας αιχμές κατά της δημοτικής αρχής Ακτίου - Βόνιτσας για τον τρόπο που διοικείται ο Δήμος.
    Ο Παντελής Αποστολάκης στην επιστολή παραίτησης κάνει λόγο για ...ανακολουθία λόγων και έργων και παντελή αποξένωση από την καθημερινότητα και τα προβλήματα του δήμου. Τονίζει ότι  η λειτουργία της Δημοτικής αρχής, σε καµιά περίπτωση δεν συμβαδίζει µε τα όσα υποσχεθήκανε  στους δηµότες,δεν φέρανε την κάθαρση και η διαχείριση των  χρηματικών κονδυλίων μοιάζει να γίνεται µε γνώμονα το συμφέρον μεμονωµένων δηµοτών, παραβλέποντας το κοινό συμφέρον, στο οποίο ταχθήκανε.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
 (άρθρο 66 παρ.4 Ν.3852/10)
Παντελή Αποστολάκη ,Τοπικού  Συμβούλου Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βόνιτσας
Τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας
Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Βόνιτσας
Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ακτίου Βόνιτσας
Τους Δημοτικούς Συμβούλους
Τοπικά Μ.Μ.Ε.

  Με αίσθηµα ευθύνης απέναντι στους δηµότες που µε τίµησαν µε την  ψήφοτους, αλλά και προς το Σώµα, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» παραµένοντας ως ανεξάρτητος τοπικός σύμβουλος...........      Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου, σε καμία περίπτωση δεν είναι προσωπικοί, αλλά αφορούν πρωτίστως, εντελώς διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές από εκείνες που ακολουθεί η παράταξη µε την οποία εκλέχτηκα, σε µίατοπική κοινωνία που µας παρακολουθεί ανήσυχη αναµένοντας  μάταια, όσα είχαµε προεκλογικά δεσμευτεί να κάνουμε.

  Σχεδόν τρία χρόνια µετά της νίκη της παράταξης η λειτουργία της δημοτικής αρχής, σε καµία περίπτωση δεν συμβαδίζει µε όσα υποσχεθήκαμε  στους δηµότεςσυμπολίτες µας, αφού η αλαζονεία και οι προσωπικές φιλοδοξίες αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία στην οργάνωση της διοίκησης και τη λήψη των αποφάσεων.

    Οι στόχοι που είχαµε θέσει αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήµου, μοιάζουν  σήµερα απόµακροι, ενώ και η καθημερινότητα του πολίτη που αποτελεί πρωταρχική υποχρέωσή µας, φαίνεται ότι έχει περιέλθει σε δεύτερη µοίρα. Δυστυχώςυποσχεθήκαμε κάθαρση και τελικά μόνο κάθαρση δεν φέραμε.Στηριχθήκαμε σε υποσχέσεις που ποτέ δεν τις κάναμε πράξη.

   Μετά  από την νίκη µας στις εκλογές, η δηµοτική αρχή δεν έχει να επιδείξει ουσιαστικό έργο στον τοµέα της επίλυσης των καθηµερινών προβληµάτων, µεαποτέλεσµα αυτά να διογκώνονται και να πολλαπλασιάζονται  διαρκώς. Στο προεκλογικό πρόγραµµα της παράταξής µας, βάσει του οποίου οι δηµότες µας εµπιστεύθηκαν, η αντιμετώπιση της καθηµερινότητας, η κάθαρση και η βελτίωση της ποιότητάς ζωής µας, ήταν από τους  κύριους στόχους µας ειδικά στο πρώτο διάστηµα.

Στη χειρότερη οικονοµική συγκυρία για την χώρα, η διαχείριση των χρηματικών κονδυλίων μοιάζει να γίνεται µε γνώμονα το συμφέρον µεµονωµένων  δηµοτών, παραβλέποντας το κοινό συµφέρον, στο οποίο ταχθήκαµε.

    Η συλλογικότητα και οι δηµοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία της  δηµοτικής οµάδας έδωσαν τη θέση τους στη πλειοδοσία των προσωπικών φιλοδοξιώνκαι στη συγκεντρωτική-διοίκηση.

   Μερικοί πιάστηκαν γερά από τα αγκίστρια της εξουσίας και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν  να απαγκιστρωθούν.
 Και το κυριότερο.  Όλα αυτά τα προβλήματα που αναδείχθηκαν από την άσκηση της δηµοτικής εξουσίας έχουν δημιουργήσει στους συµπολίτες µας αισθήµατα απογοήτευσης και αγανάκτησης, τα οποία η δηµοτική αρχή δείχνει να µην αφουγκράζεται.

      Με απόλυτη ευθύνη στους συµπολίτες µου δηλώνω ότι διαχωρίζω τη θέση µου από τη δηµοτική αρχή, που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους,παραµένοντας φυσικά στο τοπικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος τοπικός σύµβουλος µε καθαρές προτάσεις και λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα του τόπου µας, και δίχως στείρα αντιπολιτευτική κριτική για  προσωπική προβολή και εντυπωσιασµό.

      Η μέχρι τώρα παρουσία μου στόχο είχε και εξακολουθεί να έχει το καλό των δημοτών, την αλλαγή της ποιότητας ζωής των δημοτών, προς το καλύτερο. Σε όλα τα τοπικά συμβούλια είχα, θέσεις ,προς όφελος των πολιτών που πολλές φορές ήταν διαφορετικές από τα θέλω της τοπικής δημοτικής αρχής. Άλλωστε είναικαταγεγραμμένες στα πρακτικά των τοπικών συμβουλίων όλες οι προτάσεις μου για να αλλάξει προς το καλύτερο αυτός ο τόπος. Δυστυχώς ελάχιστες από αυτές έχει υιοθετήσει η δημοτική αρχή.

   Στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η κοινωνία και ο λαός µας, εύχομαι η πράξη µου αυτή να είναι για το καλό του  Δήµου µας και των πολιτών.
    Δεν θα πάψω ποτέ να προασπίζομαι και να παλεύω για αυτή την Πόλη , για αυτόν τον Δήμο
     Δεν θα σταματήσω  ποτέ να προασπίζομαι το δίκαιο τον πολιτών και την αλήθεια.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ  ΤΟΠΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΒΟΝΙΤΣΑΣ