GAIA

GAIA

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ακήρυχτος πόλεμος : «Επιχείρηση Κύπρος»
του Ηλία Παπαδόπουλου, Οικονομολόγου, Κίνημα Δεν Πληρώνω
Ο οικονομικός στρατός των τραπεζών και των πολυεθνικών αφού εγκαταστάθηκε με επιτυχία στην Ελλάδα και λεηλατεί τον ελληνικό λαό, προελαύνει πλέον και στην Κύπρο. Το στρατηγικό σχέδιο της ευρωπαϊκής άρχουσας τάξης περιλαμβάνει την οικονομική και φυσική εξόντωση των λαών όλης της Ευρώπης με πρώτους σταθμούς τους πιο αδύναμους κρίκους. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την επέλαση παίζουν και οι ντόπιοι μεγαλοκαρχαρίες κάθε χώρας μαζί με τους πολιτικούς τους υπηρέτες.
Η συνταγή που εφαρμόζεται από τον κατακτητή είναι απλή. Πρώτα απ’ όλα αναλύεται η κοινωνική, πολιτική και οικονομική διάρθρωση της κάθε χώρας και βάσει αυτών των στοιχείων επιλέγονται τα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν. Μέσω της συστημικής προπαγάνδας και της τακτικής του εκβιασμού και της επιβολής φόβου στους λαούς, επιδιώκεται η δημιουργία ευνοϊκών πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών για την άρχουσα τάξη. 
Μέρος αυτής της στρατηγικής είναι και η εκβιαστική τοποθέτηση κυβερνήσεων-πιονιών οι οποίες αποδεχόμενες τον κατακτητή προσφέρουν μία αίσθηση λαϊκής νομιμοποίησης.
 Τέλος εφορμούν, οι δυνάμεις της οικονομικής κατοχής, αποσπώντας με τη βία τον όποιο πλούτο έχει απομείνει στον εκάστοτε λαό. Με τα κεφάλαια αυτά τροφοδοτούν την κακολαδωμένη και τρεκλίζουσα μηχανή της άρχουσας τάξης η οποία είναι έτοιμη να σμπαραλιαστεί λόγω της βαθύτατης συστημικής κρίσης.
Γεωγραφικά, το πρώτο μέρος του συνολικότερου σχεδίου εφαρμόζεται στην Ελλάδα η οποία αποτελεί και το πειραματόζωο της Ευρώπης. Οι επίδοξοι κατακτητές (ντόπιοι και ξένοι) μας σκάναραν στον αξονικό τομογράφο και βρήκαν λίπος στη μεσαία τάξη και στη μικροϊδιοκτησία.
 Εξού και τα απανωτά χαράτσια, οι φόροι και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Επίσης έβαλαν στο μάτι το πλούσιο υπέδαφος και την γεωστρατηγική μας θέση κι έτσι προχώρησαν και στην εδαφική υποθήκευση της χώρας μέσω των κατοχικών δανειακών συμβάσεων που υπογράφτηκαν. 
Με την συγκυβέρνηση να υπογράφει και με τα δυο χέρια λέγοντας «Ναι σε όλα» και τον λαό (τουλάχιστον για την ώρα) να μην εγείρεται στο ύψος των περιστάσεων, στρώνεται το χαλί για την πλήρη επιβολή οικονομικής κατοχής στη χώρα μας.
Οι επόμενοι στόχοι οι οποίοι πλήττονται παράλληλα με εμάς είναι οι υπόλοιποι λαοί του Ευρωπαϊκού νότου. Ήδη ο οικονομικός κατακτητής προελαύνει στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία αλλά και στην Κύπρο η οποία αποτελεί και το θέμα-θύμα των ημερών.

Η τομογραφία της Κύπρου έδειξε λίπος στις τραπεζικές καταθέσεις, πλούσιο υπέδαφος και σπουδαία γεωστρατηγική θέση. 
Τις μέρες αυτές ράβεται και το κυπριακό κοστούμι από την ευρωπαϊκή και την κυπριακή άρχουσα τάξη το οποίο περιλαμβάνει κλοπή καταθέσεων, λιτότητα και εδαφική υποθήκευση της χώρας μέσω της υπογραφής κατοχικών δανειακών συμβάσεων. 
Το νέο Κυπριακό υποκρύπτει και άλλες σκοπιμότητες καθώς δημιουργεί τεχνητή πόλωση του άξονα «Βερολίνο-Λευκωσία-Μόσχα» δημιουργώντας ένα γενικότερο κλίμα αστάθειας στην περιοχή το οποίο είναι βούτυρο στο ψωμί των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Μόνο ο κυπριακός λαός σε ενότητα με τον ελληνικό και όλους τους λαούς της Ευρώπης μπορούν να δώσουν μία οριστική λύση. Και η λύση αυτή περνά μέσα από την ανατροπή των ντόπιων κυβερνήσεων και των αφεντικών τους αλλά και τη συνολικότερη ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης που θυσιάζει ολόκληρους λαούς για να πλουτίζουν μία χούφτα μεγαλολαμόγια.  

20 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση με σύνθημα: «Να ζήσουν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές, να πεθάνουν οι λαοί»

Σαμπάνιες ανοίγουν τα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα της Ευρώπης και όχι μόνον για τα εικοστά γενέθλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πίνουν στην υγειά των κορόιδων δηλαδή των λαών. Ο μύθος της ΕΕ καταρίπτεται σαν χάρτινος πύργος η οποία μέρα με τη μέρα φανερώνει όλο και περισσότερο το αποκρουστικό της πρόσωπο.  
Όπως διατείνονταν οι θιασώτες της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης (που «κατά σύμπτωση» αποτελούσαν ως επί το πλείστον εκφραστές των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης), η ΕΕ επρόκειτο να αποτελέσει ένα περιβάλλον ελευθερίας, ασφάλειας, και δικαιοσύνης. Σε αυτό το νέο περιβάλλον θα διασφαλιζόταν, υποτίθεται, η οικονομική σταθερότητα, η ειρήνη και η ευημερία των λαών της Ευρώπης. Σε μακροοικονομικό επίπεδο, αυτό μεταφραζόταν σε υποσχέσεις για αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης, μείωση της ανεργίας, αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, δικαιότερη διανομή του εισοδήματος και σταθεροποίηση του επιπέδου των τιμών.
Τα μεγάλα ψέματα όμως έχουν κοντά ποδάρια. 
Σε οικονομικό τουλάχιστον επίπεδο, μία κρίση συνήθως αρκεί για να φανερώσει τα πραγματικά κίνητρα μία τέτοιας ένωσης και τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομήθηκε. Έτσι σήμερα φτάνουμε στο σημείο να μιλάμε ξεκάθαρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα περιβάλλον ελευθερίας και ασφάλειας μόνο για τις πολυεθνικές και τις τράπεζες αλλά πλήρους ανελευθερίας και ανασφάλειας για τους λαούς. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση των αγορών δημιουργήθηκε και συντηρείται για να προασπίζει και να επιβάλλει με κάθε μέσο την επικυριαρχία του 1% πάνω στο 99%

Η πάλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω είναι σύμφυτη με την πάλη για την αναστροφή της κοινωνικής πυραμίδας και την επιβολή του 99% πάνω στο 1%
Παλεύουμε για την πραγματική ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη η οποία θα επιτευχθεί μόνο μέσα από τη λαϊκή κυριαρχία. Παλεύουμε για την οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης των λαών η οποία προϋποθέτει τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης των αγορών. 
Πιστεύουμε στην ενότητα του 99% απέναντι στο 1% που μας καταδυναστεύει και μας οδηγεί με βεβαιότητα στην οικονομική και φυσική εξόντωση. 

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!!