GAIA

GAIA

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....


Αναδημοσιεύεται το εξής αριστούργημα απο εδώ. Πριν αρχισετε να ρωτάτε όχι, δεν(δειχνει να) ειναι φάρσα, δεν γράφτηκε πρωταπριλιά και σίγουρα δεν γράφτηκε το ...1937!


(Τονισμοισχολια κατά τα συνήθη)ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΤΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Προς τον
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο,
Διά της Διεύθυνσης του 2ου Δημοτικού σχολείου Γουμένισσας Κιλκίς.Γουμένισσα, 27/02/2013

Θέμα: Εξωσχολικά θεάματα και εκδηλώσεις σε δημοτικά σχολεία

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Θέμα της παρούσας επιστολής είναι οι απαράδεκτες και αντιορθόδοξες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν τα σχολεία μας ή λαμβάνουν χώρα μέσα σ’αυτά.

Συγκεκριμένα, οι επισκέψεις σε παντός είδους θεατρικές παραστάσεις και η διενέργεια αποκριάτικων εκδηλώσεων ,«πάρτι», έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα «πιστεύω» της πλειοψηφίας των Ελλήνων μαθητών και μαθητριών και δεν έχουν καμία θέση στο χώρο του σχολείου.

Στοπ, θα μας τρελάνετε. Ολοι γνωρίζετε κάποιους μαθητές. Νομίζετε πως τα... πάρτι ερχονται σε πλήερη αντίθεση με τα ..."πιστεύω" τους; Δεν πιστεύουν οι νέοι στα ....παρτι; Ειναι ...αντιπαρτιστές; Το αν τα παρτι έχουν θεση εντος του σχολείου να το κουβεντιάσουμε, αλλα όχι πως οι ...μαθητες δεν...τα θέλουν!

Όπως γνωρίζετε, το Σύνταγμα της χώρας μας έχει ψηφιστεί στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος. Αυτό σημαίνει ότι ως χριστιανοί ορθόδοξοι αλλά και ως πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε απαρασάλευτα τόσο τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις της Εκκλησίας μας (άρθρο 3, παρ. 1) όσο και τους νόμους που συμφωνούν με το Σύνταγμα (άρθρο 120, παρ. 2). Επιπλέον ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών μας (άρθρο 16, παρ. 2).

(Αρ 3, παρ 1:
Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού· τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

Εδώ ρητά αναφέρει πως η εκκλησία τηρει τους κανόνες κτλ΄. Αμα δεν ξέρουμε να διαβάζουμε, δεν πειράζει. Αν λοιπον τα σχολεία υπόκεινται στην εκκλησία η γράφουσα τα ανωτέρω έχει δίκιο. Αν δεν υπόκεινται (που δεν) τοτε λεει χαζαμαρες

Αρ.12 παρ 2
Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων


Αρ 16 παρ 2
Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Πουθενά δεν λέει πως πρεπει να γίνουν ...ορθοδοξοι ή πως η αγία γραφή ή οι συνοδικές αποφάσεις καθορίζουν την εκπαίδευση. Εχει θέμα η παράγραφος με αυτο το "θρησκευτική", αλλά και πάλι δεν λέει αυτα τα **** )

Οπως καταλαβαίνουμε (;) απο την παραπάνω παρένθεση, καμία υποχρέωση δεν έχει το κράτος να υπακούει στις ...στις συνοδικές αποφάσεις. Εχει σε τιμητική θεση ως "επικρατούσα" θρησκεία την " Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού.", και έτσι μισθοδοτεί ας πούμε το ιερατείο της και προστατεύει τις αποφάσεις της οσων αφορά την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της και μονο. Δεν υποτάσσεται σε αυτην, τουλάχιστον σύμφωνα με το Σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο μόνο μια αρχή υπάρχει: "Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. (Αρ1 παρ 3)"

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι:

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με τον ΝΑ΄ κανόνα της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου καιτον ΜΓ΄ αποστολικό κανόνα (Διαταγή Βιβλ. Η΄, κεφ. ΛΖ΄) αφορίζεται , δηλαδή αποκόπτεται από το σώμα της Εκκλησίας, όποιος βλέπει ή κάνει θέατρα
Ειμαστε όλοι αφορισμένοι, ειδικά ο .......Καραγκούνης όπως γράφτηκε και στο f/b.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΞΒ΄ κανόνα της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου, όποιος συμμετέχεισε καρναβαλικές εκδηλώσεις (κατάλοιπα των βακχικών-διονυσιακών και άρα ειδωλολατρικών εκδηλώσεων), έστω και μόνο ως θεατής, αφορίζεται, ενώ το 1957 η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας με εγκύκλιό της στηλιτεύει αυτές τις εκδηλώσεις και παρακαλεί τα τέκνα της ν’ απέχουν απ’ αυτές.

To να παρακαλεί κτλ ειναι δικαίωμα της. Ακομα και να αφορίζει. Εκκλησία είναι, ό,τι θέλει λέει. Βεβαιως και μεις εχουμε ομως το δικαίωμα να το κοροϊδευουμε. Το ζήτημα ειναι αν οι απειλες, τα παρακαλετά και οι αφορισμοι μπορούν να προβληθούν σαν ...εκπαιδευτικό επιχείρημα απο έναν εκπαιδευτικό.

Με βάση τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει ν’ αποκλειστούν από τη ζωή του ελληνικού ορθόδοξου σχολείου.

Ειναι σχολείο του ελληνικού κράτους. Δεν ειανι θεολογική σχολή. Δεν είναι "ορθοδοξο" σχολείο ή ανορθόδοξο σχολείο Δεν ειναι κατηχητικό. Αμα δεν νογάμε και τα αυτονόητα τι να πω..

Ευελπιστώ ότι θα επιληφθείτε άμεσα του θέματος και θα λάβετε τα απαραίτητα μέτρα προς την εξάλειψή τους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση.

Σας γνωστοποιώ ότι η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί ,μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην Ανώτατη Συνομοσπονδία γονέων-μαθητών Ελλάδας, στην Πανελλήνια Ένωση Γονέων, στην Επιτροπή Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου, σε γνωστά χριστιανικά ιστολόγια και στις Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδας.


Μετά τιμής και σεβασμού
Η εκπαιδευτικός
Παρασκευή Βέργου

Κλεινω και γω με μιαν ερώτηση στον κο Υπουργό:

Αν και όταν και όποτε έλθει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, πως πρέπει να αξιολογηθεί κατά την γνώμη σας η υπογράφουσα την ανωτέρα επιστολή;