GAIA

GAIA

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

«Λεωφορείον ο Πόθος»

Μετά από τη θριαμβευτική επιτυχία που γνώρισε στην Πάτρα, στο Θέατρο «Απόλλων», το «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τέννεση Ουΐλλιαμς, κάνει μια στάση στο Αγρίνιο, για πέντε παραστάσεις, στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου από Τετάρτη 26 έως και Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 στις 9.00 κάθε βράδυ.

Το «Λεωφορείον ο Πόθος» είναι ίσως το σημαντικότερο έργο του αμερικανού συγγραφέα. Γραμμένο το 1947 καταγράφει την ιστορία μιας ξεπεσμένης αριστοκράτισσας από τον νότο, της Μπλανς Ντυμπουά, που έχοντας χάσει τα πάντα προσπαθεί να βρει καταφύγιο στο σπίτι της αδερφής της , της μόνης συγγενούς που της απέμεινε. Είναι όμως άτυχη γιατί όντας διαφορετική, ευάλωτη, ευαίσθητη και εύθραυστη γίνεται θύμα μιας κοινωνίας που καταβροχθίζει κάθε τι το διαφορετικό.
Έργο αδυσώπητα σκληρό, το έργο κατατάσσεται στον ποιητικό ρεαλισμό. Η παράσταση προσπαθεί με απλό τρόπο να τονίσει πως το έργο αυτό μας αφορά, ιδιαίτερα σήμερα, όπου η σκληρή μας κοινωνία εξαφανίζει τους αδύνατους και τους διαφορετικούς.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση  Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη
σκηνικά-κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ , επιμέλεια κίνησης Μαργαρίτας Βαρλάμου και Δημήτρη Μόσχου, φωτισμούς Νίκου Σωτηρόπουλου , μουσική  επιμέλεια  Γιώργου Μπουρδόπουλου. Βοηθός σκηνοθέτη Θωμάς Γκαγκάς

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης) Ζαχαρούλα Κληματσάκη,   Μαργαρίτα Βαρλάμου,  Δημήτρης Μόσχος,  Κωνσταντίνος Φάμης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης,  Ηλέκτρα Νικολούζου,  Κάτια Γέρου,  Γιάννης Κοτσαρίνης, Θωμάς Γκαγκάς

Ας σημειωθεί πως την παράσταση συνοδεύει ένα «ζωντανό» σαξόφωνο. 

Παραγωγή  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πατρών
Τιμές Εισιτηρίων : Ενήλικες 15 €
Φοιτητικά - Μαθητικά : 10 €
Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου
Ώρες ταμείου 11.00 -13.00 & 18.00 – 21.00, τηλ. ταμείου 26410-56135
Χορηγοί Επικοινωνίας:
ΑΧΕΛΩΟΣ T.V., ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ,
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΓΕΓΟΝΟΣ, ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΜΑΧΗΤΗΣ, ΝΕΟΙ  ΚΑΙΡΟΙ, ΠΑΛΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ, AGRINIOPRESS
ΑΕΡΑΣ F.M., ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΑΝΤΕΝΝΑ STAR, ΔΥΤΙΚΑ  FM
Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου