GAIA

GAIA

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας: Μέτωπο φορέων ενάντια στην ελλιπή συντήρηση των οχημάτων (Συνάντηση στη Γέφυρα)

8eef431f-bc18-4d21-93be-50c3a286e3d2
Οι εκπρόσωποι των φορέων που συνέπραξαν στη δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ανάσχεση του φαινομένου της ελλιπούς συντήρησης των οχημάτων λόγω της ύφεσης, συναντήθηκαν με τα ΜΜΕ με αφορμή την Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας, στον χώρο της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, που λειτουργεί (21-23/3) σαν “Pit-Stop” για δωρεάν έλεγχο των διερχομένων οχημάτων από ειδικευμένους μηχανικούς.....


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος υπογράμμισε κατά τις δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θεωρεί υποχρέωσή της να συμμετέχει σε δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα οδικής ασφάλειας, εφόσον η θνησιμότητα από τροχαία ατυχήματα, ιδίως στις νεαρές ηλικίες, σύμφωνα με τις στατιστικές είναι η πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, παράλληλα με την Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου υλοποιούν δράσεις για την ενίσχυση της οδικής παιδείας και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας.

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, δήλωσε ότι παρά την ιδιαιτερότητα που έχει για την οικογένειά της η 22α Μαρτίου, νιώθει χαρά για την ευρεία σύμπραξη και ευχαρίστησε τους συμπράττοντες φορείς για τη σταθερή συμπόρευσή τους με το Ινστιτούτο στη Δυτική Ελλάδα. Υπογράμμισε επίσης πως η πρωτοβουλία του “Pit-Stop” για έλεγχο των οχημάτων, δείχνει τον δρόμο για ανάλογες δράσεις και συμπράξεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, αφού το πρόβλημα της ελλιπούς συντήρησης είναι υπαρκτό και κρίσιμο σε όλη την επικράτεια.

Ο κ. Δημήτρης Δριβίλας, Πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας , σημείωσε ότι ο θεσμός αυτός -που λειτουργεί με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Συμβουλίου- διαθέτει συνειδητά όλες τις δυνάμεις της υπέρ της αναστροφής των αρνητικών ως προς την οδική ασφάλεια δεδομένων, που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Ο κ. Γιώργος Παπασταματίου, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, συμμερίστηκε τα αισθήματα ικανοποίησης των παρισταμένων για τη συν-ενεργοποίηση στο πλαίσιο της Περιφερειακής Ημέρας Οδικής Ασφάλειας, κρίνοντας ως αυτονόητη τη συμπαράσταση των συναρμόδιων υπηρεσιών δια των μέσων που διαθέτουν.

Εκ μέρους των εταιρικών οντοτήτων της Γέφυρας, ο κ. Benoit Le Bouille, Γενικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. στάθηκε στο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των χρηστών της Ζεύξης, μέσα από ανάλογες ενέργειες, ενώ διαβεβαίωσε την Πρόεδρο του Ινστιτούτου για συνέχιση της σταθερής υποστήριξης των δράσεων που αυτό αναπτύσσει στην περιοχή.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων μηχανικών αυτοκινήτων Ν. Αχαΐας και Ναυπακτίας – Δωρίδας κκ. Νίκος Μπαρδάκης και Κώστας Αντωνιάδης εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους για το πρωτοπόρο εγχείρημα που σχεδιάστηκε πέρυσι και υλοποιείται με επιτυχία φέτος, υποσχόμενο δυναμικότερη συνέχεια του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, οδηγοί προσέρχονταν για να επωφεληθούν του δωρεάν τεχνικού ελέγχου και αποχωρούσαν μετά από αυτόν, παίρνοντας μαζί τους ειδική «φόρμα» συμπληρωμένη με τις παρατηρήσεις των μηχανικών.