GAIA

GAIA

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Για δύο παιδικές χαρές πληρώσαμε 240.396,12 ευρω!»

Γράφει ο : Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής  Μαθηματικός

epi-kounia-paidikixara

Υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων;
Διαχειριστικός και Οικονομικός έλεγχος του Δήμου Ακτίου_ Βόνιτσας από συστάσεως του μέχρι σήμερα.....

Αγαπητοί Αναγνώστες    (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)
Την Δευτέρα 7  Ιουλίου 2014 ο τότε Δήμαρχος Ακτίου- Βόνιτσας κ Σολδάτος  υπογράφει Σύμβαση Προμήθειας ποσού 240.396,12 Ευρώ με την εταιρεία ΙΝΤΕC AE για την υλοποίηση του υποέργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση Οργάνων & Ελαστικών Πλακιδίων Ασφαλείας Παιδικών Χαρών στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας «της πράξης» Ανάπλαση Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας προς Αγιο Δημήτριο Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας».
Την 23-12-2015 και την 29-12-2015 ο Δήμος με δύο χρηματικά εντάλματα συνολικής αξίας 240.396,12 ευρώ !!!!!!και δικαιούχο την εταιρεία INTEC AE , συνοδευόμενα προφανώς από τα απαραίτητα παραστατικά πληρώνει την εταιρεία.
Την 10-2-2016 κάνω μία αίτηση με θέμα << Ενημέρωση για παραλαβή και καλή εκτέλεση έργων στο Δήμο μας>>.
Παρακαλώ δείτε τα ανωτέρω στα παρακάτω έγγραφα.epi-paidikes-xares-aktioepi-paidikes-xares-vonitsakj,hjkhjkhj
Στην αίτηση μου απαντά ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης με το έγγραφο Αριθ Πρωτ 1678 και ημερομηνία 22-2-2016. Παρακαλώ διαβάστε την απάντηση.
Τι να σχολιάσει κανείς στην απάντηση αυτή. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ο Kώδικας Δήμων και Κοινοτήτων – ν3463/2006
Στο Άρθρο 215 παράγραφος  2 αναφέρει
<<Οι δημότες και οι κάτοικοι μπορούν να καταθέτουν ατομικά ή συλλογικά στο Δήμο ή την Κοινότητα, στα τοπικά ή δημοτικά διαμερίσματα και στα νομικά τους πρόσωπα δημοσίου δικαίου αναφορές και ερωτήσεις , για την ενημέρωση τους επί αποφάσεων που τους ενδιαφέρουν. Το αρμόδιο όργανο οφείλει να απαντά στις ανωτέρω αναφορές και ερωτήσεις , εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών>>.
Ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας ( που αναφέρεται στην απάντηση)  στα άρθρα 4 και 5 αναφέρει
Άρθρο  5  παράγραφος  1
<< Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα, ύστερα από γραπτή αίτηση του, να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων. Ως διοικητικά έγγραφα νοούνται όσα συντάσσονται από τις δημόσιες υπηρεσίες , όπως εκθέσεις, μελέτες, πρακτικά, στατιστικά στοιχεία, εγκύκλιες οδηγίες, απαντήσεις της Διοίκησης, γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις>>.
Άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας ( αυτό το ξέχασε ο κ Δήμαρχος)
Προηγούμενη ακρόαση του ενδιαφερομένου
Αρθρο1
<< Οι διοικητικές αρχές , πριν από κάθε ενέργεια ή μέτρο σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων συγκεκριμένου προσώπου, οφείλουν να καλούν τον ενδιαφερόμενο να εκφράσει τις απόψεις του, εγγράφως ή προφορικώς, ως προς τα σχετικά ζητήματα>>.
Τούτο φυσικά δεν έγινε.
Με νοητικές ακροβασίες ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης αποφαίνεται για την μη ύπαρξη έννομης σχέσης μου και το αίτημα μου για χορήγηση των εγγράφων το απορρίπτει.
Φυσικά για τις παιδικές χαρές που έγινε το έργο δεν απαντά. Τυχαία; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.
Δήμαρχε κ Αποστολάκη ο κάθε Δημότης έχει έννομο συμφέρον για το πού, πως και πόσα χρήματα ξοδεύει ο Δήμος. Επιπρόσθετα τα έργα γίνονται για να καλυτερεύσει η ζωή μας.

Το γιατί απαντάτε με αυτό τον τρόπο ( είναι η δεύτερη φορά που το κάνετε)  δεν γνωρίζω. Σας πληροφορώ όμως ότι ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΦΥΡΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ . Ο Δήμος λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους. Επιπρόσθετα στη Δημοκρατία την εκάστοτε εξουσία ελέγχει η αντιπολίτευση.
Εκείνο που καταλαβαίνει κάποιος από την απάντηση σας είναι ότι κάτι ΦΟΒΑΣΤΕ. Ο χρόνος θα το φανερώσει. Μην ξεχνάτε ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.
Αγαπητοί Αναγνώστες η συνέχεια του άρθρου τη Παρασκευή  4-3- 2016 λόγω μεγάλης έκτασης. Θα παρακαλούσα τους Δημότες και κυρίως τους κατοίκους της Βόνιτσας να δουν τη παιδική χαρά δίπλα στον Άγιο Δημήτριο και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Αν το χρηματικό  ποσό  σήμερα ,για τις παιδικές χαρές , σας προξενεί μεγάλη εντύπωση , αυτά που θα μάθετε την Παρασκευή δεν ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.