GAIA

GAIA

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Αντιδημαρχίες Αγρινίου: Οι αλλαγές στην …ώρα τους

Όταν συμπληρωθούν τα δυόμισι έτη και όχι τον ερχόμενο Απρίλιο
«Εν τη γενέσει της» σταμάτησε η σεναριολογία περί «ανασχηματισμού» στη δημοτική αρχή Αγρινίου.
Το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της παράταξης που διοικεί τον δήμο Αγρινίου αναπτύχθηκε συζήτηση σχετικά με τον εάν ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου προτίθεται να προβεί σε αλλαγές αντιδημάρχων δεδομένου πως στο ξεκίνημα της θητείας του είχε διαμηνύσει πως στο 20μηνο θα αξιοποιήσει και άλλα πρόσωπα από τη δημοτική του ομάδα....

Το 20μηνο λοιπόν συμπληρώνεται τον ερχόμενο Απρίλιο ωστόσο θα διαψευστούν οι προσδοκίες όσων ενδεχομένως επιθυμούσαν συμμετοχή στο σχήμα των αντιδημάρχων. Από το δημαρχείο τα μηνύματα που εκπέμπονται δεν παραπέμπουν σε αλλαγές σε αυτή τη χρονική συγκυρία αλλά σε έναν χρόνο περίπου από τώρα όταν και θα συμπληρώνονται τα  δυόμισι έτη, διάστημα που προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» ως ελάχιστος χρόνος θητείας των αντιδημάρχων.  Μέχρι πάντως να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις του δημάρχου, δεν έλειψαν και τα «φάουλ» από κάποιους αντιδημάρχους, προφανώς λόγω της ανασφάλειας.
Σύμφωνα με όσους είναι σε θέση να γνωρίζουν,  ο δήμαρχος εκτιμά πως είναι έτσι διαμορφωμένες οι καταστάσεις που καλόν θα ήταν να γίνει ότι προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» για τις θητείες. Εξηγεί στους συνεργάτες και στα στελέχη της παράταξής του πως είχε αναφέρει, από τη προεκλογική περίοδο ακόμη, ότι θα μπορούσαν δυνητικά να χωριστούν οι θητείες των αντιδημάρχων σε τρεις, ανά εικοσάμηνο, όμως αυτό ήταν μια πρόθεση και όχι μια απόλυτη δέσμευση. Ένας σχεδιασμός που οι τωρινές συνθήκες δεν επιτρέπουν να υλοποιηθεί.
Ωστόσο ο δήμαρχος Αγρινίου, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, δεν αποκλείει στο προσεχές μέλλον κάποια μεμονωμένη  αλλαγή αντιδημάρχου, όπως και δεν την προεξοφλεί ενώ δεν αποκλείεται και η προσθήκη ένατου αντιδημάρχου όπως υπάρχει η δυνατότητα.
Σε κάθε περίπτωση,  από πολλούς εντός της παράταξης εκτιμάται πως είναι νωρίς για να κριθούν οι σημερινοί αντιδήμαρχοι και πως ενδεχόμενος  «ανασχηματισμός» κυρίως μέτωπα θα άνοιγε και πικρίες θα προκαλούσε παρά θα έλυνε προβλήματα.

http://www.agrinionews.gr/