GAIA

GAIA

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Το Αγρίνιο συμμετέχει δυναμικά στο «LET’S DO IT GREECE 2016»


b2351c88-cc43-4877-9509-92581e1bb4c8

      O Δήμος Αγρινίου συμμετέχει και φέτος στην εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It Greece», η οποία περιλαμβάνει την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων καθώς και τον εξωραϊσμό και την αισθητική αναβάθμιση πολλών και διαφορετικών σημείων του Δήμου. Η δράση συντονίζεται από τον Δήμο Αγρινίου (Ακτίνα εθελοντισμού) και έχει οριστεί για την Κυριακή, 17 Απριλίου 2016......


Πρόκειται για μια εθελοντική εκστρατεία που ξεκίνησε από νέα παιδιά της χώρας μας, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, δημιουργώντας ένα κίνημα θετικής ενέργειας σε όλη τη χώρα. Το σύνθημα της δράσης είναι «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!»
787680ab-fa33-42fa-9777-03fb1cd2497a

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και του τελικού συντονισμού, παρουσία των Αντιδημάρχων Κώστα Καλαντζή, Νίκου Γκρίζη, Ευθ. Γρίβα και Ανδρέα Καλαμπακίκη, της υπεύθυνης της «Ακτίνας Εθελοντισμού» κ.Ανθ. Μακρή  πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  με την συμμετοχή , εθελοντών, προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, φορέων  και υπηρεσιακών στελεχών  του Δήμου Αγρινίου
cdaaa013-7d43-4048-8398-262d70f88462

Ο Αντιδήμαρχος κ.Κώστας Καλαντζής καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και υπογράμμισε τη σημασία του όλου εγχειρήματος «Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση διότι διαπιστώνουμε πως φέτος έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότεροι εθελοντές, φορείς, σύλλογοι, σχολεία και όλοι μαζί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αναβαθμίσουμε  αισθητικά  το Δήμο μας» υπογράμμισε ο κ.Καλαντζής.

Μάλιστα όπως σημείωσε η κ. Μακρή  ο Δήμος  Αγρινίου,  πέρα από μια δυναμική  έχει και  μια πρωτοπόρα συμμετοχή,  αφού έχει  προγραμματίσει   τις περισσότερες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης Πανελλαδικά.

«Είναι χρέος όλων μας, να συμμετέχουμε σε τέτοιες  δράσεις οι οποίες καλλιεργούν την περιβαλλοντική συνείδηση, αναβαθμίζουν και προβάλλουν την περιοχή» ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ.Γρίβας .

Επίσης, με έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, θα υλοποιηθεί και η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016» στα σχολεία με κορύφωση την ημέρα της πανελλήνιας δράσης. Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με την συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.
Ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού  κ. Γκρίζης υπενθύμισε ότι η δράση εθελοντισμού  για τα σχολεία στο Δήμο Αγρινίου, ξεκίνησε από πέρσι και θα συνεχιστεί φέτος  με έναν πρωτότυπο διαγωνισμό με θέμα «Το πιο καθαρό  σχολείο». Στη σημασία της συμμετοχής στη δράση, αναφέρθηκε και οΑντιδήμαρχος Καθαριότητας  κ.Καλαμπαλίκης  ο οποίος τόνισε παράλληλα  πως η υπηρεσία Καθαριότητας και με άλλες δράσεις, όπως η  ανακύκλωση, συνεισφέρει  στην προστασία του περιβάλλοντος και σε  μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στους πολίτες και τις ομάδες  που θα συμμετέχουν θα δοθούν τα απαραίτητα σύνεργα, όπως σακούλες, γάντια, εργαλεία, κ.τ.λ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε από τους συμμετέχοντες αναφορά στους χορηγούς αλλά και στις δράσεις που θα υλοποιηθούν  οι οποίες είναι αναλυτικά οι εξής:

                           LET” S DO IT GREECE 2016
         ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
  1. Τοπική Κοινότητα Αγίου Βλασίου-Aγιος Βλάσης -Καθαρισμός και καλλωπισμός του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Καταστήματος και της πλατείας του Αγ.Βλασίου.
  2. Τοπική Κοινότητα Αγγελοκάστρου-Αγγελόκαστρο-Καλλωπισμός και καθαρισμός στο συγκρότημα του Δημ. Σχολείου – Στο χώρο του Δημ. Σταδίου Αγγελοκάστρου – Στους κοινόχρηστους χώρους: παιδικές χαρές, πλατείες, κεντρικοί οδοί.

  1. «ΠΥΓΜΑΙΟΣ Ο ΤΡΙΧΩΝΙΟΣ» Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Παντάνασσας -Παντάνασσα – Καθαρισμός του παραλίμνιου δρόμου από Παντάνασσα έως  Δογρή Τριχωνίδας

  1. Τοπική Κοινότητα Μεσάριστας -Μεσάριστα-Διαμόρφωση κεντρικής  πλατείας  και δενδροφύτευση

  1. Τοπική Κοινότητα Κυψέλης-Κυψέλη-Καλλωπισμός της πλατείας του χωριού και καθαρισμό του αλσύλλιου

  1. Τοπική Κοινότητα Στράτου-Στράτος-Καθαρισμός της πλατείας, του παράδρομου της Εθνικής Οδού και του Θεάτρου της Αρχαίας Στράτου

  1. Τοπική Κοινότητα Ελαιοφύτου-Ελαιόφυτο -Καθαρισμός δημόσιων χώρων (γήπεδο Ελαιοφύτου, περιβάλλοντα χώρο Γυμνασίου Νεάπολης, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Τριανταιικων, κεντρικό δρόμο και πλατεία Ελαιοφύτου) – Βάψιμο δημόσιων επιφανειών

  1. Τοπική Κοινότητα Αγίου Ανδρέα-Άγιος Ανδρέας -Καθαρισμός της πλατείας – Γηπέδου και άλλα σημεία του χωριού

  1. Δημοτική Κοινότητα Καινούργιο-Καινούργιο-Αστική Καθαριότητα στη Δημοτική Κοινότητα Καινούργιου

  1. Τοπική Κοινότητα Δοκιμίου-Κοσμά Αιτωλού, Δοκίμι-Καθαρισμός στις κολώνες της ΔΕΗ
  2. Τοπική Κοινότητα Νεάπολης-Νεάπολη-Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων της κοινότητας

  1. Τοπική Κοινότητα Πεντάκορφου-Πεντάκορφο-Καθαρισμός και καλλωπισμός του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου

  1. Τοπική Κοινότητα Ρίγανης-Ρίγανη-Καθαρισμός

  1. Τοπική Κοινότητα Ζευγαρακίου -Παπαδάτες-Καθαρισμός – Καλλωπισμός –Εξωραϊσμός

  1. Τοπική Κοινότητα Καμαρούλας -Καμαρούλα-Καλλωπισμός – χρωματισμός κρασπεδορείθρας

  1. Τοπική Κοινότητα Σπαρτιας-Σπαρτιάς-Καλλωπισμός τοίχων

  1. Τοπική Κοινότητα Κάτω Κερασόβου-Κάτω Κεράσοβο-Καλλωπιμός -δενδροφύτευση
  2. Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου-Καθαρισμός  κεντρικών δρόμων
  3. Δημοτική ενότητα Γαβαλούς-Γαβαλού Μακρυνείας-Δενδροφύτευση στον αύλιο χώρο του Σχολείου και συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών (αλουμίνιο, λευκοσίδηρος, χαρτί)

  1. Προοδευτικός Σύλλογος Ματαραγκας-Ματαράγκα Αρακύνθου Καλλωπισμός και καθαρισμός κεντρικής πλατείας και της μικρής πλατείας που βρίσκεται στη θέση »Βρύσες»

  1. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καψοράχης-Καψοράχη Μακρυνείας Καλλωπισμός, δενδροφύτευση και καθαρισμός, στη θέση «Μούρτος»
LET” S DO IT ΑΓΡΙΝΙΟ 2016
  • ΔΥΟ ΡΕΜΜΑΤΑ-Καθαρισμός βρύσης και παιδικής χαράς στην τοποθεσία «Πλατανάκια»
  • ΠΟΛΥΒΟΛΙΑ-Καθαρισμός και ανάδειξη των Πολυβολίων, εκατέρωθεν του Τούνελ της περιμετρικής
  • ΜΝΗΜΕΙΟ 120 ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ -Ανάδειξη και καθαρισμός του Μνημείου
  • ΚΟΜΒΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-Καλλωπισμός και καθαρισμός του κόμβου του Αγίου Δημητρίου
  • ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΒΩΡΑΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΙΝΟΤΗΤΑ-Ανάδειξη, καλλωπισμός της γέφυρας Αβώρανης και καθαρισμός της Εθνικής οδού Αγρινίου-Θέρμου (από τα LIDL –έως τη γέφυρα  της Αβώρανης)