GAIA

GAIA

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Εθνικοί τελικοί Bacardi Legacy 2016



Εκτός από το να παραστώ στη Λισαβόνα, να δω και να σας μεταδώσω «ζωντανά» μέσω των Social Media τους Εθνικούς τελικούς, είχα την ευκαιρία να ζήσω από κοντά την προσπάθεια των τριών Ελλήνων συμμετεχόντων. Θυμίζω ότι πρόκειται για τον Γιώργο Μεγαλοκονόμο, τον Κωνσταντίνο Καπνιάρη και τον Σταμάτη Σταματιάδη, και ειδικά των ....
δύο που έχω την τιμή να είναι συνεργάτες μου, τους παρακολουθώ μήνες τώρα, ενώ πριν τον τελικό μπόρεσα να παρακολουθήσω τις τελευταίες τους πρόβες, να γνωρίσω τους ανθρώπους που τους στήριξαν, να τους δω να ξεσπάνε, να κλαίνε, να γελάνε, όπως βέβαια να βιώσω και την ύστατη προσπάθεια τους, επάνω στο βάθρο, για μια θέση στον παγκόσμιο τελικό του Σαν Φρανσίσκο. Και να ξέρετε πως τρέφω μεγάλο θαυμασμό για το πρόσωπο τους. Και των τριών. Τα κατάφεραν άλλωστε και οι τρεις περίφημα.
Ανάμεσα από τους τρεις τελικά, διακρίθηκε ο Κωνσταντίνος Καπνιάρης, με το κοκτέιλ του Thimisis, ένα κοκτέιλ με ξεκάθαρο μεσογειακό χαρακτήρα, αρώματα και γεύσεις, έχοντας φυσικά και μια εξαιρετική παρουσίαση του πλάνου προώθησης του ποτού του, που άλλωστε συγκεντρώνει το 40% της συνολικής βαθμολογίας. Μαζί με το El Especialista του Ιταλού Λίβιο Μορένα (Livio Morena) από το μπαρ Propaganda της Ρώμης, του El Murcielago του Ισπανού Ανχέλ Αρουνιάδα (Angel Arrunada) από το μπαρ Sol y Mar της Μάλαγα, και το The Epicurean του Γάλλου Ανρί Ματιέ (Henry Mathieu) από το μπαρ Le Comptoir de la Bourse της Λυών, τσέκαραν τα εισιτήρια τους για Σαν Φρανσίσκο.
 Μάλιστα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να αναφέρουμε, στα παραλειπόμενα του διαγωνισμού, το εξαιρετικό «πλασάρισμα» στη γενική κατάταξη των Ελλήνων διαγωνιζόμενων, που ήταν αρκετά υψηλό και που μόνο αισιοδοξία μπορεί να σκορπά στην ελληνική κοινότητα του μπαρ. Όπως βεβαίως αξίζει να σημειώσω το εξαιρετικό κλίμα που επικρατούσε μεταξύ της διοργάνωσης και των συμμετεχόντων, σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στη Λισαβόνα,  κάτι που αποδεικνύει ότι η έννοια “Bacardi Familia” που σε κάθε μεγάλο ιβέντ του brand πλανάται στον αέρα, κάθε άλλο παρά ένα τυπικό κλισέ είναι.
Κωνσταντίνε, Λίβιο, Ανχέλ και Ανρί, καλή επιτυχία στον μεγάλο τελικό!