GAIA

GAIA

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Θα παραδοθεί το έργο της Ιόνιας Οδού το Μάρτιο του 2017

epi-klokova«Είμαστε, όχι απλά αισιόδοξοι, αλλά απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα μπορέσει να υλοποιηθεί ο στόχος για την παράδοση του συνόλου έργου της Ιόνιας Οδού, το Μάρτιο του 2017», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο της Κλόκοβας, κοντά στο Αντίρριο, όπου κατασκευάζονται οι δίδυμες σήραγγες.
Όπως σημείωσε ο Γιώργος Δέδες, «το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2017, μετά και την υπογραφή του πλαισίου συναντίληψης μεταξύ του υπουργού Υποδομών Χρίστου Σπίρτζη, τους εκπροσώπους της παραχωρησιούχου και της κατασκευάστριας εταιρείας, που αποτελεί την συμφωνία για το υπόλοιπο του χρονοδιαγράμματος του έργου, μέχρι την οριστική αποπεράτωσή του».....

Σχετικά με την πρόοδο των εργασιών, ο Γιώργος Δέδες είπε ότι καταγράφεται μια δραστική επιτάχυνση των εργασιών σε όλο το μήκος της Ιόνιας οδού, αλλά κυρίως στο δύσκολο τεχνικά τμήμα που είναι οι δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας.
Στην συνέχεια, ο Γιώργος Δέδες είπε πως «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το Δημόσιο δεν χρωστάει στους παραχωρησιούχους», και αυτό, όπως εξήγησε, «οφείλεται στις θυσίες και στους κόπους του ελληνικού λαού». Μάλιστα, όπως τόνισε, «αυτά τα έργα τροφοδοτούνται από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και γι” αυτό η δική μας αποστολή είναι να τα παραδώσουμε γρήγορα, έγκαιρα, αξιόπιστα και ασφαλή».
Όσον αφορά τα προβλήματα που προκύπτουν με απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικούς χώρους και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, ο γενικός γραμματέας Υποδομών είπε πως θα λύνονται άμεσα και αποτελεσματικά, μέσω της διυπουργικής επιτροπής που έχει συσταθεί.
Σχετικά με τον υπό κατασκευή οδικό άξονα Αμβακίας – Ακτίου, ο Γιώργος Δέδες είπε ότι «πρόκειται για ένα έργο που η κυβέρνηση το παρέλαβε σε ημιθανή κατάσταση, πράγμα που αποτυπώνει τις παθογένειες που είχαν».
Στην συνέχεια ανέφερε ότι οι συμπληρωματικές συμβάσεις έχουν προχωρήσει προς έγκριση στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Επίσης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών είπε ότι στόχος είναι να αποπερατωθούν πλήρως και σύντομα οι δυο από τις τέσσερις εργολαβίες και κυρίως ο κόμβος της Αμφιλοχίας, που συνδέεται με τον οδικό άξονα της Ιόνιας οδού.