GAIA

GAIA

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη



 




Στον Εθνικό Δρυμό από τον ποταμό Καλαμά μέχρι τα αλβανικά σύνορα εκτυλίσσεται η τελευταία πράξη του ανθρωποκυνηγητού που έχει αρχίσει εδώ και πολλές ημέρες από τον Δομοκό Φθιώτιδας έως τη Θεσπρωτία, με την Ελληνική Αστυνομία να βρίσκεται πάντα μία ανάσα πριν από τους δραπέτες των Τρικάλων.

Ο Κόλα και οι συνεργάτες του, τέσσερις συνολικά, βρίσκονται από την Παρασκευή σε έναν κλοιό στη Βορειοδυτική Θεσπρωτία, όπου επιχειρούν 1.000 αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν η ομάδα των τεσσάρων να έχει χωριστεί στα δύο και οι κακοποιοί ανά δυάδες να ακολουθούν διαφορετικές διευθύνσεις, είτε προς τα αλβανικά σύνορα είτε προς περιοχές που βρίσκονται εκτός αστυνομικού ελέγχου, έτσι ώστε να αιφνιδιαστούν οι διώκτες τους.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή του κάτω Ζαλόγγου έχουν ...καταγραφεί κινήσεις, με τη βοήθεια των θερμικών καμερών, δύο ατόμων. Αυτό σημαίνει πως τα άλλα δύο μέλη της σπείρας δεν έχουν εντοπιστεί. Σε μικρή απόσταση από αυτήν την περιοχή βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και το δίκυκλο που είχε κλαπεί τα ξημερώματα της Παρασκευής από την Παραμυθιά. Οι τέσσερις κακοποιοί είχαν χρησιμοποιήσει ένα αγροτικό όχημα Nissan Navara και ένα δίκυκλο προκειμένου να διαφύγουν. Το Navara εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. οι ανώτεροι αξιωματικοί που παρακολουθούν την επιχείρηση αρνούνται να προβούν σε εκτιμήσεις, την ώρα που πληθαίνουν τα παράπονα και οι καταγγελίες για μια σειρά από παραλείψεις ακόμη και για ερασιτεχνισμούς που βαρύνουν τις επιλογές της ηγεσίας της αστυνομίας. Οι καταγγελίες αυτές κάνουν λόγο για έλλειμμα εκπαίδευσης σε πολεμικές συνθήκες αλλά και για προβλήματα στον σχεδιασμό της δίωξης των φυγάδων.

Επισημαίνεται ότι η σπείρα του Κόλα έχει αφήσει νεκρούς και τραυματίες από τα διάφορα σημεία όπου έχει εμπλακεί με περιπόλους της αστυνομίας. Είναι, λοιπόν, προφανές πως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ζήτημα τιμής τον εγκλωβισμό των κακοποιών και κυρίως την αποφυγή διαφυγής τους στην Αλβανία, όπου σημειωτεόν ο Κόλα έχει να αντιμετωπίσει, αν και εφόσον φθάσει εκεί, ανοικτούς λογαριασμούς με την ντόπια μαφία.
πηγη: zougla.gr