GAIA

GAIA

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τι προτείνει ο Παύλος Μοσχολιός για την αξιοποίηση του νοσοκομείου

epi-nosokomeio-agriniou
Δέσμη προτάσεων για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Αγρινίου υπέβαλε με επιστολή του στα αρμόδια Υπουργεία, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Π. Μοσχολιός. Η επιστολή έχει ως εξής:...

«Κύριοι Υπουργοί,
Σε συνέχεια των με αριθμ. πρωτ. 84159/24-9-2012 και 6966/21-1-2013 επιστολών μου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επανέρχομαι στο ζήτημα της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου, αφού οι διαδικασίες μεταστέγασής του στο νέο σύγχρονο κτίριο έχουν ξεκινήσει και ακόμη δεν έχει ληφθεί μέριμνα για την αξιοποίησή των.
Είναι προφανές ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα, ώστε, ταυτόχρονα με τη μεταφορά του Νοσοκομείου, να αναπτυχθούν οι νέες δραστηριότητες, διαφορετικά οι εγκαταστάσεις θα απαξιωθούν και η επισκευή τους για επαναχρησιμοποίηση θα στοιχίσει πολύ περισσότερα χρήματα για τον έλληνα φορολογούμενο.
Η συγκεκριμένη περιοχή, που έχει αναπτυχθεί με επίκεντρο το Νοσοκομείο, πρέπει να διατηρήσει το χαρακτήρα της και να μην υποστεί «σοκ» από τη μεταφορά του Νοσοκομείου και την απαξίωση των εγκαταστάσεων, την οποία δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε.
Θεωρούμε, λοιπόν, αυτονόητο ότι οι εγκαταστάσεις θα συνεχίσουν να αξιοποιούνται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας και παρεμφερείς σκοπούς, τόσο για τη σωστότερη οργάνωση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις οικονομίες κλίμακας που επιτυγχάνονται, όσο και για την κάλυψη βασικών αναγκών της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε:
  1. Τη λειτουργία στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου, Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, που θα εξυπηρετεί μια περιοχή 100.000 κατοίκων και θα αποσυμφορεί το νέο Νοσοκομείο.
  2. Τη μεταφορά στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ  που σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενο κτίριο επί της Εθνικής οδού.
  3. Τη μεταφορά στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ που σήμερα στεγάζονται σε δημόσιο κτίριο στην Πλατεία Δημάδη, ώστε να λειτουργούν ενιαία με άλλους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας.
  4. Τη μεταφορά στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου των Υπηρεσιών των Ασφαλιστικών Ταμείων που στεγάζονται σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτίρια στην πόλη.
  5.  Τη μεταστέγαση της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου (που στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο) στο δημόσιο κτίριο της πλατείας Δημάδη όπου σήμερα στεγάζονται τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.
Κύριοι Υπουργοί,
Με την πρόταση που σας υποβάλλουμε επιτυγχάνεται το «νοικοκύρεμα», η τακτοποίηση και η συγκέντρωση των υπηρεσιών υγείας σε ενιαίο χώρο, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούνται πόροι ύψους 250.000 ευρώ ετησίως για τον έλληνα φορολογούμενο.
Παραμένοντας πάντα στη διάθεσή σας για περαιτέρω εξειδίκευση των προτάσεών μας, παρακαλώ να εκκινήσετε άμεσα τις διαδικασίες για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, ώστε και ορθολογική οργάνωση των υπηρεσιών υγείας και ασφάλισης να υπάρξει και αξιοποίηση αυτής της σημαντικής περιουσίας των Αγρινιωτών να επιτευχθεί»