GAIA

GAIA

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αγρότης έγινε εκατομμυριούχος με εικονική επιχείρηση!

Στην τσέπη του ο αγρότης έβαλε το αστρονομικό ποσό των 184.075.770 ευρώ. Όπως προέκυψε από τον έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, ο καλλιεργητής εμφανίζονταν να κατέχει μια έκταση 50.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας.

Αποδείχθηκε, όμως, πως δεν είχε ούτε ένα στρέμμα και η περιοχή που καλλιεργούσε υπήρχε μόνο στα χαρτιά. Οι υπάλληλοι του...

ΣΔΟΕ του ζήτησαν να προσκομίσει τα μισθωτήρια συμβόλαια της έκτασης αλλά εκείνος δεν είχε να επιδείξει ούτε ένα έγγραφο.

Οι αρμόδιες Αρχές τον εμφάνιζαν να καλλιεργεί κρεμμύδια και πατάτες και τη συνολική παραγωγή την πουλούσε σε περισσότερες από 30 εταιρείες.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ έδειξε ότι ο αγρότης είχε φτιάξει μια γεωργική επιχείρηση που απλά δεν υπήρχε!

Οι επιχειρήσεις που υποστήριζε πως είχαν συνεργασία μαζί του, του έχουν υποβάλει μηνύσεις για πλαστογράφηση του ονόματος της εταιρείας.

Οι ράμπο του ΣΔΟΕ ζήτησαν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών πέντε βασικών εμπλεκομένων στο σκάνδαλο των εικονικών τιμολογίων στη Θήβα. Το κόλπο των εικονικών τιμολογίων, έχει ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο με τεράστια ποσά. Πάντως η αλληλοδέσμευση και η σιωπή των εμπλεκομένων φέρεται να καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.