GAIA

GAIA

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Απάντηση Σολδάτου για Βιολογικό Κατούνας


Με αιχμηρό τρόπο απαντά η δημοτική αρχή του Νίκου Σολδάτου στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, για το θέμα της αγοράς ακινήτου που βρίσκεται στην περιοχή Κατούνας, προκειμένου να κατασκευαστεί το κτίριο του βιολογικού καθαρισμού. Αναλυτικά αναφέρει:
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ  ΕΓΓΡΑΦΑ:

Προκειμένου υπεύθυνα να ενημερωθούν οι  Δημότες  μας για την αγορά μέσω ΕΣΠΑ του ακινήτου για την εγκατάσταση  της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Κατούνας, σας γνωρίζουμε ότι η  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21-03-2013  αναρτήθηκε στο
πρόγραμμα  διαυγεια  καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου aktio-vonitsa.gov.gr.
Μια απόφαση αποτέλεσμα της διαβούλευσης όλων των παρατάξεων (πλην κ. Νίκου Μωραΐτη που δεν συμμετείχε ) και που υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η προσπάθεια καπηλείας του θέματος, επιδίωξης πολιτικού οφέλους, και εντυπώσεων  με την ανακοίνωση της παράταξης  «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»  είναι   τουλάχιστον προκλητική  για να μην πούμε παραπλανητική και ψευδής.
Από την απόφαση  αυτή σαφώς προκύπτει όλη η διαδικασία από τις 08-01-2010 (πρώην Δήμος Μεδεώνος) που αναρτήθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για ακίνητο στην Κατούνα  έως σήμερα.Συνοπτικά : Ανακοίνωση Δήμου Μεδεώνος –προσφορά ιδιοκτητών για 80.000 Ευρώ – Αποδοχή από το ΔΣ  Μεδεώνος-ιδιωτικό συμφωνητικό  Δημάρχου και ιδιοκτητών δια του πληρεξουσίου τους  Δικηγόρου-εκτίμηση  του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών για 214.000 Ευρώ –ομόφωνη απόφαση αποδοχής ένταξης του έργου  από το Δ.Σ. τον Μάιο του  2012  κ.λ.π.
Η εισήγηση και πρόταση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»  κ. Βίτσα, αντί  του επικεφαλής  κ. Αποστολάκη,  δεν έφτασε καν σε ψηφοφορία  αφού αναφερόταν σε διαπραγμάτευση αγοράς με τους ιδιοκτήτες από την αντικειμενική αξία έως τις 80.000 Ευρώ.
Η πρόταση του κ. Αποστολάκη  βέβαια ήταν διαφορετική και  αφορούσε την εξεύρεση νέου ακινήτου σύμφωνα με τις διαδικασίες του άρθρου 186 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα που θα ισοδυναμούσε με απένταξη του έργου αφού θα απαιτούνταν όλες οι μελέτες από την αρχή.
Η ψήφος  βέβαια του δημοτικού συμβούλου κ. Προδρομίτη αλλάζει από δημοτικό συμβούλιο σε δημοτικό συμβούλιο. Άλλο ψήφισε στις 16- 04-2010 στην Κατούνα, άλλο στις 28-02-13,και άλλο στις 21-03-13 στη Βόνιτσα!
Η  πρόταση της παράταξης του κ. Αποστολάκη ποια ήταν τελικά; Γιατί για να φθάσει να ψηφιστεί  πρέπει τουλάχιστον να έχει διαμορφωθεί από διαφορετικές απόψεις σε ολοκληρωμένη πρόταση. Και αυτό είναι προφανές ότι δεν έγινε.
Η πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης για παραπομπή της 25/2010 απόφασης του Δ.Σ. Μεδεώνος για περαιτέρω διερεύνηση και αναζήτηση ποινικών και διοικητικών ευθυνών τελικά ψηφίστηκε, πλέον είναι ισχυρή  και εκτελεστέα  αφού προσκομιστούν και τα επιπλέον στοιχεία που αναφέρθηκαν  στο δημοτικό συμβούλιο.
 Την δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκαν οι σύμβουλοι  της  μείζονος  αντιπολίτευσης, ώσπου τελικά να  αναθεωρήσουν και να συμφωνήσουν, την  διαπίστωσαν και  όλοι οι παρευρισκόμενοι δημότες. Ένας ακόμα λόγος για την απολογητική ανακοίνωση τους ……..
Οι Δημότες μας γνωρίζουν  πλέον πρόσωπα και πράγματα.
Έχουν αντιληφθεί την πίκρα που νιώθει ο κ. Αποστολάκης και η παράταξη του για την εξασφάλιση10.000.000 Ευρώ για το κύριο έργο και τα υποέργα του από το ΕΣΠΑ. Γιατί και το ακίνητο πληρώνεται κατόπιν της έκθεσης  του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών από το ΥΠΕΚΑ χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε ένα Ευρώ το ταμείο του Δήμου.
Γνωρίζουν επίσης και ειδικά οι κάτοικοι  της Κατούνας  πόσο σημαντικό  είναι το έργο για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του  περιβάλλοντος.
Έχουν καταλάβει επίσης οι δημότες μας την ευθύνη που έχει η δημοτική αρχή για ένα τόσο μεγάλο έργο  και γι΄αυτό κινείται όλη η διαδικασία με νομιμότητα και διαφάνεια.
Μόνο ο κ. Αποστολάκης μας κατηγορεί  και αφήνει στην ανακοίνωση του μομφές  για ύποπτους χειρισμούς . Αναπολεί φαίνεται την εποχή  που ήταν Δήμαρχος  και διαπραγματεύονταν τα δημοτικά θέματα με κριτήριο άσχετο με το όφελος της κοινωνίας  την οποία έπρεπε να υπηρετεί καλώς.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μαθήματα ηθικής, αξιοπιστίας και χρηστής διοίκησης έχουμε υποχρέωση να  δεχόμαστε από όλους τους δημότες μας πλην του κ. Αποστολάκη του οποίου τις ικανότητες στην παραπληροφόρηση, στην παραποίηση της αλήθειας , και στην στοχευόμενη  πλάνη   δεν αμφισβητεί κανείς.