GAIA

GAIA

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Γίνεται κόμμα το φόρουμ «Ελλήνων Πρωτοβουλία»



Το όνομα του νέου κόμματος, το σήμα και η ιδρυτική διακήρυξη πρόκειται να παρουσιαστούν την ερχόμενη Πέμπτη στο ξενοδοχείο «Park», στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του φόρουμ «Ελλήνων Πρωτοβουλία», που δημιουργήθηκε από πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και ανεξάρτητους βουλευτές.

Η πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκε την περασμένη Τρίτη στη συνεδρίαση του ΔΣ των «Ελλήνων Πρωτοβουλία».
Στη συνέχεια, και πιθανότατα τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου κόμματος στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρχει ηγεσία και ιεραρχία με βάση τα συμβατικά πρότυπα της μεταπολίτευσης, αλλά συλλογική ηγεσία στην οποία θα προεδρεύει στέλεχος που θα αναδειχθεί μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία.
Στο φόρουμ μετέχει ήδη ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιάννης που προέρχεται από τη ΝΔ και ο βουλευτής Β' Πειραιά Γιάννης Κουράκος που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ στη νέα κίνηση, σύμφωνα με στελέχη του φόρουμ, αναμένεται να προσχωρήσουν και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ περιμένουν και «βουλευτές από άλλα κόμματα».