GAIA

GAIA

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ημερίδα για την κτηνοτροφία στο δήμο Αμφιλοχίας




Η Ενωση Βαλτινών Επιστημόνων και ο Δήμος Αμφιλοχίας  διοργανώνουν, ημερίδα με Θέμα «Η κτηνοτροφία βασικός πυλώνας ανάπτυξης του Δήμου Αμφιλοχίας ».

Είναι η ώρα για μια ποιοτική κτηνοτροφική παραγωγή εργαλείο στήριξης και ανάπτυξης της οικονομίας στο Δήμο Αμφιλοχίας
Εν μέσω κρίσης αλλά και εν όψει της αλλαγής του καθεστώτος των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, η αγροτική οικονομία του Βάλτου πρέπει να βρει το δικό της βηματισμό, συμβατό με τη μακρά παράδοση του τόπου, για τη δημιουργία προϊόντων με ταυτότητα και ποιότητα, διασφαλίζοντας στους αγρότες παραγωγούς βελτίωση του εισοδήματος και ποιότητα ζωής. Συγχρόνως όμως θα επιτρέψει την ανάκτηση κοινωνικής καταξίωσης, καθώς οι αγρότες αποτελούν τους θεματοφύλακες των παραδόσεων της περιοχής και των χαρακτηριστικών ανθρωπογενών τοπίων του δήμου.

Ειδικότερα, η επιδιωκόμενη σήμερα ανταγωνιστικότητα των κτηνοτροφικών προϊόντων, πρέπει να βασιστεί σε σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, μεταποίησης, πιστοποίησης, προβολής και προώθησης καθώς δημιουργείται, εντός και εκτός Ελλάδας, ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας και αναγνωρισιμότητας.
Η ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών επιτρέπει τη συμμετοχή των ενημερωμένων στη διαμόρφωση τελικών προτάσεων, για την τοπική ανάπτυξη, που μπορούν να είναι πραγματικές, αντικειμενικές, εφαρμόσιμες και να αξιοποιούν την συμμετοχή όλων στην υλοποίησή τους.
Η Ενωση Βαλτινών Επιστημόνων και ο Δήμος Αμφιλοχίας αναγνωρίζοντας ως προϋπόθεση ανάπτυξης και ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής την επιμόρφωση του αγροτικού πληθυσμού διοργανώνουν, ημερίδα με Θέμα «Η κτηνοτροφία βασικός πυλώνας ανάπτυξης του Δήμου Αμφιλοχίας ».
στις 7 Ιουλίου 2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αμφιλοχίας
 Η αξιοποίηση και η ανάδειξη της ποιότητας είναι ένας μονόδρομος για τα κτηνοτροφικά προϊόντα του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.
 Προβάλλουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τα παραγόμενα κτηνοτροφικά προϊόντα του τόπου μας.
Πρόγραμμα Ημερίδας
17:30 – 21:00
17:30 – 18:00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
18:00 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
18:15 Σπυριδάκης Δημήτρης, Γεωπόνος Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας.
«Η Κτηνοτροφία στο Δήμο Αμφιλοχίας».
18:30 Πεβερέτος Παναγιώτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας
«Κτηνοτροφία Υφιστάμενη κατάσταση προβλήματα προοπτικές»
18:45 Παππά Ιωάννα. Προϊσταμένη Τμήματος Αξιοποίησης Γάλακτος & Γαλακτοκομικών Προϊόντων του ΥΠ.Α.Α.Τ
«Η δημιουργία ομάδων παραγωγών κλειδί για ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και την προστασία των γαλακτοκομικών προϊόντων»
19:00 Χατζηγεωργίου Γιάννης, Επικ. Καθηγητής Διαχείρισης Βοσκών &Λειμώνων, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
«Η παραγωγή ζωοτροφών από την κτηνοτροφική εκμετάλλευση ως παράγοντας βιωσιμότητας της».
19:15 19:30 Διάλειμμα
19:30 Μασούρας Θεόφιλος, Επικ. Καθηγητής Γαλακτοκομίας, Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
«Αιγοπρόβειο γάλα πρώτη ύλη για ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα.
19:45 Μπιζέλης Ιωσήφ Αναπλ. Καθηγητής, Φυσιολογίας Αποδόσεων Αγροτικών Ζώων Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
«Εκτροφή αιγοπροβάτων και παραγωγή ποιοτικών προϊόντων κρέατος.
20:00 Ξυλούρη-Φραγκιαδάκη Ευτυχία. Αναπλ.Καθηγήτρια, Υγιεινής Αγροτικών Ζώων. Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
«Διαχείριση της υγείας των αιγοπροβάτων, προυπόθεση για παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων ποιότητας».
20:15-20:45 Ερωτήσεις- Συζήτηση