GAIA

GAIA

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Χωρίς τροφεία οι παιδικοί σταθμοί, «μπηχτές» για το Νοσοκομείο

Ομόφωνα πέρασε η εισήγηση της πλειοψηφίας από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου για να συνεχιστεί ως έχει η κατάσταση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, να μην πληρώνει δηλαδή κανένα παιδί τροφεία.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ. Κώστας Καλαντζής τόνισε ότι σε συνεργασία με άλλους 60 δήμους θα επιχειρηθεί να πιεστεί η κεντρική κυβέρνηση να συνεχίσει τα προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας που λειτουργούν  μέσω δομών(Κοινωνικό Παντοπωλείο κλπ)που ενισχύονται από το ΕΣΠΑ.
DSCN7323
Λίγο πριν, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εκτός ημερήσιας διάταξης, καθώς λήγει το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» όπου είναι ενταγμένο, εγκρίθηκε για την περιοχή της Σαργιάδας έργο αγροτικής οδοποιίας. Η αποδοχή του έργου έχει κριθεί ότι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε, ώστε να υπάρχει χρηματοδότηση και να ολοκληρωθεί όσο οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές.....

Παπαναστασίου: Σταμάτησαν οι σημαίες και τα μηχανάκια για το νοσοκομείο!
Πριν την ημερήσια διάταξη έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους επικεφαλής των παρατάξεων προς τον κ. Παπαναστασίου. Μιλώντας πρώτος ο κ. Μοσχολιός θέλησε να περιγράψει πως οι δύο νέου πυροσβεστικοί σταθμοί εθελοντών σε Παραβόλα και Γαβαλού ήταν αποτέλεσμα της δικής του συνεργασίας με τις τότε αρχές της πυροσβεστικής, ενώ ο πρώην δήμαρχος έκανε και ερώτηση για το που βρίσκονται τα θέματα παλαιού και νέου νοσοκομείου εκφράζοντας την απορία του από την δήλωση του υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή ότι «περιμένει προτάσεις». Ο κ. Παπανικολάου έκανε ερώτηση σχετικά με το αποχετευτικό σε πολλές περιοχές και τα έργα που έχουν παγώσει σε Μακρυνεία. Αγγελόκαστρο, Στράτο αλλά κυρίως στα Κλεισορέμματα όπου, όπως είπε, ο περισσότερος δρόμος είναι είτε λάσπη είτε επικίνδυνο χαλίκι, ανάλογα με την εποχή. Από την πλευρά του ο κ. Μερμίγκης ρώτησε για το αν υπάρχει περιουσιολόγιο στο Αγρίνιο, αν υπάρχει καταγραφή τι γίνεται με τις δωρεές και αν περνάνε ΚΤΕΟ τα οχήματα του δήμου τώρα που δεν λειτουργεί το δημόσιο ΚΤΕΟ, ενώ ζήτησε εγγράφως δημοτικό συμβούλιο με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων.
Στα παραπάνω ο δήμαρχος Αγρινίου απάντησε πως ούτε περιουσιολόγιο υπάρχει στο Αγρίνιο αλλά ούτε καταγεγραμμένη  η πορεία των δωρεών ενώ για τα απορρίμματα είπε ότι η περιοχή μας δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα όπως η Πελοπόννησος.  Για το ΚΤΕΟ ανέφερε ότι τα οχήματα του δήμου περνούν από ιδιωτικό ΚΤΕΟ όπως όλα τα οχήματα μέχρι να επαναλειτουργήσουν τα δημόσια ΚΤΕΟ στο νομό, ενώ για το θέμα των αποχετευτικών έργων είπε ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά ο δήμος αφού στον εργολάβο χρωστιούνται 600.000 ευρώ(πλην του θέματος των Θεστιέων όπου υπάρχει μη έγκριση του έργου)λόγω της γνωστής εσωτερικής στάσης πληρωμών προς τους ιδιώτες που έχει κάνει άτυπα το κράτος. Για, δε, το νοσοκομείο είπε ότι είμαστε πάλι στην ίδια κατάσταση, αναμένεται ένα κλιμάκιο από το υπουργείο, προτάσεις έχουν γίνει αλλά και «ο συντοπίτης μας υπουργός έχει κι άλλα προβλήματα ενώ δεν είχε καθόλου περιθώρια ώστε να βρει τον βηματισμό του». Πάντως σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Παπαναστασίου έριξε και την μπηχτή του για τα κινήματα των πολιτών λέγοντας ότι «μετά τον Ιανουάριο τα μηχανάκια και οι μαύρες σημαίες, για το θέμα του Νοσοκομείου, εξαφανίστηκαν»…
DSCN7310

DSCN7314

DSCN7313
απο: agrinionews.gr