GAIA

GAIA

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ημερίδα στο Μεσολόγγι με θέμα: «Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου»

«Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου»:unnamed   Με την συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από την 6η τάξη των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου καθώς και την 1η τάξη των Γυμνασίων, ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας καθώς και η Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος....

Θέμα της ενημερωτικής συνάντηση ήταν οι διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, το οποίο παρουσιάσθηκε αναλυτικά από τους αξιωματικούς της υπηρεσίας κ.κ. Φλώρο Βασίλειο και Λύσσαρη Ευθύμιο, ενώ στο τέλος κάθε παρουσίασης, οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να υποβάλλουν διευκρινιστικές ερωτήσεις.
Όπως τονίσθηκε από τους συμμετέχοντες, η προστασία των παιδιών και εφήβων από κακόβουλους χρήστες του διαδικτύου αφορά όλους μας, αφού η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε μια εποχή όπου η διάδοση, το μέγεθος και η προέλευση των πληροφοριών έχουν τεράστιες διαστάσεις, ο κίνδυνος που μπορεί να προκύψει, έχει πολλές φορές απρόβλεπτες μορφές αλλά και ολέθρια αποτελέσματα.
Κατά συνέπεια, η «θωράκιση» με την έγκαιρη ενημέρωση των ίδιων των παιδιών έναντι απειλών που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί ίσως την πλέον ενδεδειγμένη λύση σε ένα πρόβλημα με παγκόσμιες διαστάσεις.
unnamed (1)Οι εκπρόσωποι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρθηκαν στην λειτουργία της υπηρεσίας τους, καθώς και στον τρόπο παρέμβασης σε περιπτώσεις που θα απαιτηθεί. Παράλληλα, εξήγησαν με απόλυτα κατανοητό τρόπο στους μαθητές, την ορθότερη διαχείριση του διαδικτύου καθώς και την χρήση των προσωπικών τους δεδομένων μέσα απ αυτό. Η ενημέρωση, συνοδεύτηκε παράλληλα με προβολή οπτικο-ακουστικού υλικό, το οποίο αντλήθηκε από περιστατικά τα οποία έχουν καταγραφεί, καθώς επίσης μοιράσθηκε στους μαθητές έντυπο υλικό.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αν. Σκαρμούτσος και εκ μέρους του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου ο αντιδήμαρχος Σπ. Καρβέλης. Παρευρέθηκαν, ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Καραγεώργος, οι αντιδήμαρχοι Σ. Διαμαντόπουλος και Π. Σταράμος, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Βίκυ Κώτση καθώς και τοπικοί σύμβουλοι. Επίσης, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι σχολικοί σύμβουλοι 1ης και 2ης περιφέρειας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκ/κών Α/θμιας Εκπαίδευσης, ο προϊστάμενος ΚΕΔΔΥ, διευθυντές σχολείων καθώς και εκπαιδευτικοί.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και την Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.