GAIA

GAIA

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Βραβείο αριστείας για πρωτοβουλίες στον τομέα της Κοινωνίας των Πολιτών

Βραβείο αριστείας - Κοινωνίας των Πολιτών

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή προκηρύσσει για έβδομη φορά το βραβείο για την Κοινωνία των Πολιτών 2015 με θέμα την καταπολέμηση της φτώχιας.
Θα βραβευθούν πρωτοβουλίες με στόχο την βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής ένταξης ατόμων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας ή την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κινδύνου φτωχοποίησης στην Ευρώπη. Μπορούν να συμμετέχουν ...
οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ή και άτομα που έχουν αναπτύξει πρωτοβουλίες σχετικές με την καταπολέμηση της φτώχιας. Ωστόσο, οι διαγωνιζόμενοι δεν θα υποβάλλουν απευθείας υποψηφιότητες στην ΕΟΚΕ αλλά θα πρέπει να προταθούν από ένα ή περισσότερα μέλη της ΕΟΚΕ, από εθνικά οικονομικά και κοινωνικά συμβούλια ή από ευρωπαϊκές οργανώσεις και δίκτυα της κοινωνίας των πολιτών. Οι πρωτοβουλίες πρέπει να είναι καινοτόμες και να έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ευημερίας των σχετικών κοινοτήτων.

Το βραβείο συνοδεύεται από ποσό ύψους 5.000 ευρώ που μπορεί να κατανεμηθεί σε πέντε το πολύ νικητές. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει στις 31 Ιουλίου 2015. Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για τις 10 Δεκεμβρίου 2015 στις Βρυξέλλες.

Περισσότερες πληροφορίες:


Μονάδα τύπου και πληροφοριών της ΕΟΚΕ
καSiana Glouharova, τηλ. + 32 2 546 9276/ +32 473 53 40 02
@EESC_PRESS